Vlada predvidjela izgradnju oko 260 kilometara autoputeva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica

0

Vlada je predvidjela izgradnju oko 260 kilometara autoputeva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica, poručeno je na sjednici Savjeta za javne investicije, kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić.

Kako je saopšteno iz Vlade, u smislu intenzivnih aktivnosti Monteput predviđene su radnje na daljoj izradi idejnih rješenja za izgradnju autoputeva i brzih saobraćajnica sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica – Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore.

Među njima je dionica Smokovac – granični prijelaz Božaj, na inicijativu potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja.

Sa sjednice je poručeno da javni pozivi i tenderski postupci za izradu idejnih projekata i idejnih rješenja za više dionica ukazuju na kontinuiranu predanost Vlade infrastrukturnom razvoju.

Savjet je takođe razmatrao novi okvir regulatornog uređivanja strateških investicija sa ciljem uspostavljanja novog pristupa investitorima i njihovim idejama u Crnoj Gori.

„Strateškim pristupom želi se poslati poruka o naporima Vlade da Crna Gora postane interesantna investiciona opcija za strateške projektne ideje, što u konačnom vodi ubrzanom razvoju naše ekonomije i najvažnije poboljšanju životnog standarda građana. Sa posebnim akcentom na javne strateške investicije koje doprinose snažnijem razvoju Crne Gore“, piše u saopštenju.

Iz Vlade poručuju da je Savjet za javne investicije dio novog institucionalnog okvira za unapređenje javnih investicija, efikasniju koordinaciju i realizaciju aktivnosti u dijelu Kapitalnog budžeta Crne Gore i drugih projekata infrastrukturnog razvoja.

„Poseban akcenat u narednom periodu biće pokretanje novih infrastrukturnih projekta u sektoru saobraćaja, energetike, obrazovanja i stvaranja novih preduslova ekonomskog razvoja Crne Gore“, zaključeno je u saopštenju Vlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.