Vlada ispunjava obavezu – uplaćuje se 5 miliona eura za deblokadu računa Instituta „Dr Simo Milošević”

0

Vlada Crne Gore je danas, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se zadužuje Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore da uplati iznos od 5.000.000,00 € Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević” A.D. Igalo.

“Ova odluka dolazi u skladu sa dogovorom koji je postignut između Vlade i manjinskog akcionara Vile Oliva, a koji se tiče deblokade računa Instituta”, istakli su iz Vlade Crne Gore.

Kako je najavio i premijer Milojko Spajić Vlada je proaktivno reagovala i već obezbijedila obećana sredstva, koja će biti uplaćena na račun Instituta u najkraćem roku.Nakon formalizacije dogovora sa Vile Olive, potrebno je da, shodno dogovoru, manjinski akcionar uplati iznos od 5 miliona eura po osnovu beskamatne pozajmice, čime će račun Instituta Igalo biti deblokiran.

“Podsjećamo nakon deblokade računa, sljedeći korak je izrada Plana restruktuiranja u što kraćem roku a ne dužem od 6 mjeseci, čime će se normalizovati poslovanje Instituta trenutno opterećeno značajnim dugovima. Strateškim pristupom rješenju dugogodišnjeg problema obezbijediće se i sigurnost za zaposlene, povjerioce i sve goste koji će dolaziti u ovu banju svjetskog renomea”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.