Vlada hoće da dijeli socijalu pred izbore!

0

Vlada je juče dostavila Skupštini predlog izmjene zakona kojim bi se omogućila isplata socijala iz tekuće budžetske rezerve dijelu ugroženih građana, ali još nije poznato kada će se poslanici izjašnjavati o tome.

Nakon što je u četvrtak utvrdila Predlog zakona o izmjenama zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, on je juče stavljen u skupštinsku proceduru.

Predlog izmjena zakona kojim bi se državnim organima ukinula zabrana socijalnih isplata u izbornoj godini, jeste dio paketa mjera koje Vlada planira za preduzeća, građane i privatnike u ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije.

Premijer Duško Marković je prije nedelju pozvao poslanike da provjere cjelishodnost zabrane dodjele finansijske pomoći građanima, a zatim je u ponedjeljak formirao radnu grupu koja je završila dio posla.

Činjenica da su ove godine parlamentarni i lokalni izbori u više opština, formalno je povod za zakonsku zabranu isplate socijale iz tekuće rezerve koja je posljednjih godina pominjana kao način kupovine glasova vladajuće koalicije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.