Vlada ekspresno prihvatila Radovićevu ostavku

0

Nakon što je v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović saopštio da podnosi ostavku na mjesto direktora policije zbog presude Upravnog suda kojom je utvrđeno da je smjena Zorana Brđanina sa te funkcije nezakonita, Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila njegovu ostavku.

Radović je kazao da je ostavku podnio kako bi rasteretio rad Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Presuda suda je obavezujuća, i ja sam za poštovanje sudskih odluka. Da bi me Vlada razriješila treba da postoji predlog ministra unutrašnjih poslova. Takav predlog nije podnešen. Ja sam, ne želeći da otežavam funkcionisanje tih organa, koje je ionako otežano, podnio ostavku premijeru i ministru unutrašnjih poslova“, kazao je Radović.

Podsjetimo, Upravni sud usvojio je treći put žalbu bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

U odluci Upravnog suda navodi se da je rješenjem Vlade Crne Gore, od 03. marta 2024. godine, Brđanin razriješen dužnosti direktora Uprave policije, prije isteka vremena na koje je postavljen, nakon što je ministar unutrašnjih poslova podnio predlog za njegovo razrješenje.

„Predlog je podnijet na osnovu člana 16 stav 3 Zakona o unutrašnjim poslovima, a kao razlog za razrješenje navedeno je da Odbor za bezbjednost i odbranu, kao nadležni odbor, nije prihvatio Izvještaj o razultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije za period 01.01.2022.-15.05.2022. godine i Izvještaj o razultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije za period 15.05.2022.-23.11.2022. godine“, podsjećaju iz suda.

 

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.