Viši sud vratio opužnicu SDT-u: Moraju ispraviti greške u optužnici protiv Mila Božovića

0

Optužnica protiv predsjednika Opštine Budva Mila Božovića i još 20 osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i šverc 4,3 tone kokaina vraćena je Specijalnom tužilaštvu na dopunu istrage i ispravku grešaka, saopšteno je iz Višeg suda u Podgorici.

Podsjećamo da je Božović na ročištu za kontrolu optužnice vanraspravnom vijeću sutkinje Vesne Kovačević predočio da u vrijeme kada ga SDT terete da je ljudima iz kriminalnog miljea odavao tajne podatke sa sjednica Odbora za bezbjednost nije ni bio poslanik.

– Prema optužnici Mileta Ojdanić i Ljubo Milović su 2019. godine osnovali kriminalnu organizaciju nakon čega je Ojdanić mene angažovao da odajem informacije. Ja 2019. godine nijesam bio poslanik već poslanički mandat dobijam tek godinu kasnije 13. oktobra 2020. godine. Nekada smo imali u tužilaštvu tajnovidca, a sad imamo ,,putnika kroz vrijeme“. Ovaj tužilac unaprijed zna ko će biti na kojoj poziciji, ko će pobijediti na izborima – kazao je tada Božović.

On je ocijenio besmislenim tvrdnju SDT-a da je pripadnik kavačkog klana koji je lišio života njegove prijatelje Đorđa Boretu, Sašu Markovića i Gorana Đuričkovića.

– Sa kavačkom kriminalnom organizacijom ja ne mogu imati dodirnih tačaka – kazao je optuženi Božović.

Pored Božovića na optužnici Specijalnog tužilaštva koja je podignuta 15. septembra prošle godine nalaze se i Mileta Ojdanić, Ljubo Milović, Dejan Knežević, Radoje Zvicer, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Milan Popović, Miloš Mišurović, Marko Novaković, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Tihomir Adžić, Filip Zindović (koji se ranije prezivao Kljajević), Darko Knežević, Ivan Mijatović i Dražen Milović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.