Više tužilaštvo traga za navijačima koji su na jučerašnjoj utakmici pravili nerede

0

Policija radi na prikupljanju informacija i obavještenja u vezi sa događajem na fudbalskoj utakmici između FK Dečić i Budunost, zbog čega je utakmica bila prekinuta.

Sinoć se u Podgorici odigrala fudbalska utakmica između FK „Dečić“ i FK „Budućnost“, a kojoj je prisustvovalo oko 1.150 gledalaca, od čega oko 150 pripadnika navijačke grupe Varvari.

“Naime, u 22. minutu utakmice došlo je do prekida utakmice nakon što su lica iz pomenute grupe aktivirala i ubacila na teren više pirotehničkih sredstava. Za vrijeme prekida ova grupa je uzvikivala parole uvrjedljive i pogrdne sadržine koje podstiču na netrpeljivost”, kazali su iz policije.

Utakmica je nakon 55 minuta prekida nastavljena, nakon što je gore pomenuta grupa napustila tribinu.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem nalogu službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije lica, prikupljanja obavještenja i utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, a u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima i Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, naveli su iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.