Mladen Mikijelj

Više prijava zbog bespravne sječe šume u Rožajama

0

Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima otkrili su bespravne sječe u privatnim šumama, a nakon utvrđivanja činjeničnog stanja i količina, podnijete su tri prekršajne prijave za bespravne sječe u privatnim šumama protiv lica A.I., H.S. i A. M., koji su bespravno posjekli preko 140m³ bruto drvne zapremine, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

„U saradnji sa šumarskom inspekcijom izvršena je i kontrola rejona Bjeluška livada i tom prilikom šumarski inspektor napisao je i prekšajni nalog čuvaru šuma R.M., zbog propusta u radu, kada je dozvoljeno licu H.A. da iz privatne šume odveze bespravno posječene drvne sortimente, bez prekršajne prijave i obilježavanja panjeva žigom šumske štete“, navode u saopštenju.

Takođe, kako su istakli, otkrivena je uzurpacija zemljišta od 300m² u Gazdinskoj jedinici „Crnja –Ibarac“, a nakon prikupljenih dokaza podnijeta je i krivična prijava za uzurpaciju protiv lica H.S. Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

„VD direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Miloš Rajković ohrabruje rad zaposlenih i zahtjeva da nastave sa iznenadnim kontrolama terena i poziva sve da pokažemo primjer kako se radi odgovorno i kako se štiti najvažniji prirodni resurs Crne Gore, naše šume“, zaključuju iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

 

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.