Više hiljada ljudi na protestu: Vrijeme je da odu i Milo i Duško!

1

Pod sloganom “97.000 odupri se” u Podgorici je večeras održan drugi protest zbog, kako su saopštili organizatori, ćutanja državnih institucija povodom afere “Koverta”. Na skupu se okupilo više hiljada ljudi.

Na protestu su zatražene ostavke predsjednika države Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i direktora Agencije za sprečavanje korupcije Sretena Radonjića.

Miloš Krivokapić je ispred centrale DPS-a kazao da se moramo boriti za slobodu jer ispred sebe imamo feudalne.

Jovan Gajević je ispred zgrade predsjednika rekao da je došlo krajnje vrijeme za akciju.

“Mi smo normalni, a ne oni. Oni su ti koji nas kradu, a ne mi”, kazao je Gajević.

“Naša sloboda se ne prodaje u kovertama, ona nema cijenu. Zahtijevamo da VDT Ivica Stanković, SDT Milivoje Katnić i direktor ASK Sreten Radnjić hitno podnesu ostavke. Zahtijevamo ostavku predsjednika Vlade Duška Markovića i predsjednika države Mila Đukanovića”, prenio je Grubiša inicijalne zahtjeve.

Džemal Perović je kazao da nema kod njih zdravog tkiva.

“Jedino zdravo tkivo je večeras ovdje”.

Perović je rekao da je važno da im kaže da se stidimo bestida dok nas kradu, varaju i pljackaju. Evropi je poručio da ovdje žive “normalni ljudi”.

Na protestu su bili i lideri i funkcioneri političkih partija, predstavnici nevladinog sektora, građanski aktivisti…

Protest je počeo ispred Tužilaštva, a kolona građana je prošetala Ulicom slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog pored Skupštine, Centralne banke i Predsjedništva i skrenula u Ulicu Jovana Tomaševića gdje se nalazi sjedište Demokratske partije socijalista DPS.

1 Comment
  1. Los Angeles Vasojevici komentariše

    Diktatoru je kraj!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.