Više hapšenja u Podgorici: Krali novac iz prodavnica, prijetili nože, Gruzijci ulazili u stanove i krali nakit, satove, novac…

0

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, su preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, procesuirali četiri lica.

Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta, su lišili slobode lice J.D. (41) i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu jednog maloprodajnog objekta u Podgorici, na način što je kroz otvoreni prozor ušao u prostorije objekta i otuđio novac u iznosu od 736 eura.

Takođe, policijski službenici su lišili slobode lice I.R. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojnička krađa na način što je oštećenom uz prijetnju nožem otuđio novac a potom mu zadao udarac pesnicom i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Osim toga, zbog sumnje da su izvršili četiri krivična djela teška krađa na štetu više lica iz Podgorice, policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv dva lica, O.I.(37) i U.E.(33), državljana Gruzije. Oni su, kako se sumnja, u periodu od 28. decembra 2023. godine do 8. januara 2024. godine, iskoristivši odsustvo vlasnika stanova, ulazili u stanove iz kojih su otuđivali zlatni nakit, satove, novac i druge stvari.

Navedena lica se trenutno nalaze u pritvoru u Republici Albaniji zbog drugih krivičnih djela, a od njih su oduzeti predmeti koji su otuđeni u Crnoj Gori. Policija preduzima dalje mjere i radnje u koordinaciji sa postupajućim tužiocem u vezi navedenih lica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.