Vilotijević imao nevjerovatnu sreću u pucnjavi u Beču

0

Prvi izvještaj sudske medicine u Austriji, u slučaju ubistva Vladimira Roganovića (31) i ranjavanja Stefana Vilotijevića (23) pokazuje da je Vilotijević imao ogromnu sreću.

Izvještaj pokazuje da je jedan metak, koji je nepoznati napadač ispalio 21. decembra u centru Beča, Vilotijevića pogodio u glavu. Taj metak je otvorio gornji dio lobanje, prošao kroz nju i udario u jednu kost, koja je projektil skrenula i nakon toga izašao iz glave.

Da je metak skrenuo samo milimetar u stranu Vilotijević, prema izvještaju ljekara sudske medicine, ne bi preživio napad.

Pored toga je jedan drugi projektil, koji je pogodio Vilotijevića u gornji dio tijela, prošao kroz tijelo a da pritom nije oštetio važne organe, niti arteriju.

Metak je prošao sa lijeve strane gornjeg dijela trupa i izašao sa desne strane, probivši još i desnu ruku. Pritom su oštećeni živci tako da su ostale posljedice po desnu ruku mladića.

Ukupno gledano, konstatuju ljekari, Vilotijević se nalazi u iznenađujuće dobrom zdravstvenom stanju.

U napadu je Roganović ubijen sa više hitaca na licu mjesta.

Od napadača i dalje nema ni traga, a Vilotijević, kao i jedna treća osoba koja je sa njima bila na ručku, nisu mogli da daju informacije o identitetu ubice. Austrijska policija polazi od toga da se radi o obračunu mafije sa Balkana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.