“Vijesti”: Eraković odlazi sa čela Kliničkog centra?

“Vijesti”: Eraković odlazi sa čela Kliničkog centra?

Direktor Kliničkog centra (KC) Jevto Eraković najvjerovatnije će uskoro podnijeti ostavku na tu funkciju, saznaju “Vijesti”.

Nezvanični izvori, tvrde da je već obavio razgovor sa pojedinim rukovodiocima organizacionih ustanova, tokom kojeg je predstavljao rezultate rada ustanove, ali navodno nije konkretno govorio o ostavci.

Eraković juče nije odgovorio “Vijestima” – da li je tačno da podnosi ostavku i kada će to učiniti. Zbog nespojivosti funkcija, do 23. oktobra mora da odluči da li će podnijeti ostavku na mjesto direktora KC ili poslanika najveće opozicione partije u Skupštini (DPS).

Prema tvrdnjama više izvora iz KC, Eraković je navodno prethodnih dana održao sastanke sa rukovodiocima, ali i sa glavnim sestrama odjeljenja. Saopštavao je da je zadovoljan načinom na koji je najveća zdravstvena ustanova funkcionisala u prethodne dvije godine, koliko je na njenom čelu.

Spekuliše se da bi tokom ove ili naredne sedmice on mogao da podnese ostavku Vladi, koja ga je na predlog ministra zdravlja Kenana Hrapovića (SD) i imenovala na funkciju direktora najveće zdravstvene ustanove.

On, međutim, juče nije odgovorio da li će obavljati funkciju poslanika, odnosno da li će ostavku podnijeti odlazećoj Vladi.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *