Vesić odgovorio Rotu: Mogao je da posjeti Šumarice u Kragujevcu gdje su njemački nacisti strijeljali sedam hiljada nevinih ljudi

0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić odgovorio je Mihaelu Rotu koji je izjavio „kako je politička atmosfera u Srbiji sve agresivnija, i kako je zabrinut zbog uvreda na račun Nemačke“, a njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Mi razgovorima sa našim susjedima o našoj krivici i oni nam opraštaju”, reče Rot danas u Beogradu govoreći o Njemačkoj.

Srbija nije susjed Njemačke, pa nismo privilegovani, ali mogao je Rot da poseti Šumarice u Kragujevcu gdje su njemački nacisti strijeljali sedam hiljada nevinih ljudi, među kojima i odeljenje đaka. Ili da posjeti moje Kraljevo gde su nacisti “koji su govorili njemački” ubili šest hiljada nevinih ljudi.

Možda da se prošeta do Pančeva gde je Vermaht u aprilu 1941. godine ubio 36 nevinih Srba. Da nam objasni kako je to njemački sud i reformisano i denacifikovano pravosuđe u njegovoj zemlji šezdesetih godina oslobodilo nacističke ubice iz Pančeva, iako postoje slike i video-snimci kao dokaz. Ali mi nismo susedi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.