Vesić najavio vakcinaciju taksista

0

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će sjutra na Beogradskom sajmu biti vakcinisana prva grupa beogradskih taksista, koji su se Skupštini grada prijavili za vakcinaciju, prenosi Beoinfo.

„Grad Beograd pozvao je beogradske taksiste, koji imaju licence za rad, da se prijave za dobrovoljnu vakcinaciju. Donijeli smo odluku da se taksistima omogući prioritetno vakcinisanje jer su uslovi u kojima rade takvi da je nemoguće obezbijediti propisanu epidemiološku distancu, kao i zbog toga jer su svakodnevno u kontaktu sa velikim brojem klijenata, od kojih neki mogu da budu zaraženi. Zato smo odlučili da zatražimo da ovi ljudi budu prioritetno vakcinisani, te će sjutra biti vakcinisano prvih 250 taksista“, objasnio je Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

Gostujući u jutarnjem programu Studija B, zamjenik gradonačelnika Beograda rekao je da su se iz Gradske uprave Grada Beograda i komunalnih preduzeća do sada vakcinisale 5.932 osobe, dok će narednih dana isto učiniti još njih 650, prenosi N1.

„U gradskim službama i komunalnim preduzećima za vakcinaciju se prijavilo skoro 14 hiljada ljudi. Vakcinisani su zaposleni u komunalnim službama, počev od zaposlenih u Vodovodu, Gradskoj čistoći, Zelenilu i Komunalnoj miliciji. Vakcinisani su takođe i vozači GSP-a, gerontodomaćice, zaposleni u centrima za socijalni rad, vaspitačice, oni koji rade na šalterima i imaju najviše kontakta sa strankama, u inspekciji i drugi. Osim toga, Beograd je jedini grad na svijetu koji je kao prioritetne grupe za vakcinisanje odredio zaposlene u ustanovama kulture, ali i taksiste. Juče smo trgovinskim lancima ponudili da se njihovi zaposleni, a prije svega kasirke, vakcinišu prioritetno, a na isti način radimo sa hotelima i ugostiteljskim objektima. Hvala Bogu, zahvaljujući naporima predsjednika Vučića, vakcina ima dovoljno za sve“, naveo je Vesić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.