Vesić: Konačno počeo da radi srpski tag kroz Crnu Goru, neko će morati da podnese ostavku jer nisu ispunjena data obećanja

0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je juče konačno počeo sa radom srpski tag za elektronsku naplatu putarine kroz Crnu Goru.

Vesić je, pritom, poručio da će onaj ko je u „Putevima Srbije“ nadležan za to morati da podnese ostavku jer ne ispunjava obećanja data  ne samo po pitanju tog, već i tagova kroz Hrvatsku i Grčku.

Vesić je podsjetio da su iz „Puteva Srbije“ obećali da će već sredinom aprila početi da funkcioniše srpski tag kroz Crnu Goru.

Gradi se još jedan simbol razvoja Srbije – uskoro brži i moderniji put do Zapadne Evrope

„To  se, naravno nije dogodilo pošto su oni opušteni po pitanju rokova jer  je to trebalo da bude još u septembru prošle godine. Juče je počeo da radi srpski tag kroz Crnu Goru, a inače crnogorski tag kroz Srbiju je počeo sa radom još u aprilu“, rekao je Vesić gostujući u emisiji „150

Podsjetio je da su iz „Puteva Srbije“ obećali da će tag kroz Hrvatsku početi da funkcioniše 15. maja, a kroz Grčku 1. juna, ali da se ni to nije dogodilo.

Zbog toga će, poručio je Vesić, neko iz „Puteva Srbije“ ko je zadužen za tagove, morati da podnese ostavku pošto su, kako kaže, vrlo opušteni po pitanju rokova i misle da mogu da daju obećanja tek tako.

„Vrijeme je da neko za to preuzme odgovornost. Čekao sam ih da vidim šta će se desiti sa tagovima kroz Hrvatsku i Grčku. Pošto se ništa ne dešava, a neophodno je da to urade jer u Grčku tokom ljeta dnevno uđe oko 10.000 srpskih vozila zbog čega je ljudima itekako značajno da imaju tagove, vrijeme je da to počnu da rade neki koji to mogu brže da urade“, poručio  je Vesić.

(Prva TV)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.