Vesić: Dugo se vodila rasprava oko novih mjera, premijerka Brnabić iznijela kompromis za vikend

0

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je da je jutros na Kriznom štabu odlučeno da se za vikend radi do 14 časova.

Navodi da je premijerka Ana Brnabić iznijela kompromisno rešenje između predloga medicinskog dijela štaba i predloga Grada Beograda.

Razgovarali smo o argumentima o predlogu medicinskog dijela kriznog štaba da se ne radi za vikend i narednih pet dana, kao i o predlogu Grada Beograda da se striktnije poštuju mjere i da se posebno obrati pažnja na skijališta i planine koji su pravi izvor zaraze i zbog kojih imamo i povećan broj oboljelih. Dugo se vodila rasprava, a Grad Beograd, odnosno ja lično zalagao sam se za poštovanje postojećih mera, ali i za to da se ne zatvaraju ranije kafići i restorani,  kaže Vesić.

Na kraju je, dodaje, premijerka Brnabić iznijela svoj predlog, koji je i prihvaćen.

Premijerka je uložila ogroman napor i predložila je kompromisno rešenje da za ovaj vikend svi restorani i kafići rade samo do 14 sati, to se odnosi i na tržne centre, a da posle 14 sati rade samo apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i prehrambene prodavnice. To je poruka građanima da svi imamo izraženiji nivo odgovornosti, da bi bile moguće relaksacije mjera u budućnosti. Zahvalni smo premijerki jer nije sve potpuno zatvoreno, pošto bi to bilo pogubno za privredu i ne bi imalo smisla, rekao je Vesić.

Navodi da Grad Beograd ne može da kaže da je zadovoljan odlukom, ali je podržan ovaj kompromis.

Imamo vjeru da, ne da neće biti ponovnog skraćenja, nego da ćemo veoma brzo da razgovaramo i o produženju radnog vremena, zaključio je zamjenik gradonačelnika Beograda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.