Vesić: Beograd odlučno protiv policijskog časa, neprihvatljivo da se sve zatvori

0

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ponovio je da je Beograd odlučno protiv uvođenja policijskog časa i da se zalaže da se sprovode postojeće epidemiološke mjere u borbi proti korona virusa, bez novih restrikcija.

Sjednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, na kojoj se očekuje donošenje novih epidemioloških mera, najavljena je za danas.

„Prošli vikend je pokazao da, ukoliko se radno vrijeme ugostiteljskih objekata i tržnih centara organiči do 14 sati, nastaje pravi stampedo. Potpuno je logično i normalno da se boravak ljudi na tim mjestima rasporedi tokom čitavog dana i da se strogo poštuju epidemiološke mjere, ali i da se kažnjavaju oni koji ih ne poštuju“, kazao je za „Večernje novosti“.

Vesić je naglasio da je neprihvatljivo da se „sve zatvori“ jer bi to bila, kako je ocijenio, pogubna mjera po male, porodične firme, „a oni koji to predlažu ne razmišljaju o tome kakve bi posledice takva odluka imala po mentalno zdravlje stanovništva“.

„Nikada neću, po cijenu da odem sa funkcije na kojoj sam, glasati za alibi odluke koje uništavaju ekonomiju ove zemlje“, dodao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.