Veljović sa ambasadorima država EU i SAD

0

Saradnja crnogorske policije i diplomatskih i predstavnika međunarodnih organizacija sadržajna je i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u projektnim aktivnostima i međunarodnim operacijama.

To je ocijenjeno na radnom doručku direktora Uprave policije Veselina Veljovića sa ambasadorima država Evropske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Veljović je naveo da je zadovoljan rezultatima u proteklih godinu, naglašavajući da očekuje da oni budu još bolji, angažovanjem novih organizacionih struktura policije, koje su prilagođene savremenim potrebama i borbi protiv aktuelnih bezbjednosnih izazova, posebno organizovanog kriminala, korupcije, finansijskog kriminaliteta i međunarodnog prekograničnog kriminala.

“Ocijenjeno je da je saradnja crnogorske policije i diplomatskih i predstavnika međunarodnih organizacija sadržajna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u projektnim aktivnostima i međunarodnim operacijama“, kaže se u saopštenju.

Veljović je, kako su naveli iz Uprave policije, zahvalio predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih organizacija na kontinuiranoj podršci u jačanju kapaciteta crnogorske policije, u skladu sa standardima savremenih evropskih policija, a radi još efikasnije borbe protiv najtežnih oblika kriminala sa akcentom na međunarodni organizovani kriminal.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav kazao je da imaju kvalitetnu saradnju sa crnogorskom policijom i ocijenio da je potreban proaktivniji pristup u borbi protiv pranja novca i krijumčarenja ljudi.

Kako je ocijenio, posebnu pažnju treba posvetiti i prevenciji sajber kriminala i jačanju resursa policije u toj oblasti.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije kazala je da će nastaviti da podržavaju crnogorsku policiju na jačanju kapaciteta u borbi protiv svih oblika kriminala.

Kako je saopšteno, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp pokazala je interesovanje za kadrovsku strukturu policijske organizacije u reformskom procesu.

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke istakla je važnost praćenja pitanja integriteta policijskih službenika u smislu profesionalnog i zakonitog postupanja.

Kako se navodi, ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija u Crnoj Gori zahvalili su Veljoviću na organizaciji susreta koji su ocijenili jako korisnim.

“Oni su naveli da su spremni da i dalje podržavaju crnogorsku policiju u aktivnostima koje se preduzimaju u pravcu jačanja materijalno – tehničkih i kadrovskih resursa, a sve u cilju još efikasnije uloge policije u postizanju mjerljivih rezultata na putu naše države ka EU“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.