Mladen Mikijelj

Veljović napustio KCCG: Vraćen u Spuž

0

Nekadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je uhapšen zbog sumnje da je u slučaju šverca cigareta zloupotrijebio službeni položaj, sproveden je iz Kliničkog centra Crne Gore u spuški zatvor.

Njegov branilac, advokat Mihailo Volkov, potvrdio je da je Veljović prošle nedjelje vraćen u Spuž, ali nije želio da komentariše detalje o zdravstvenom stanju svog branjenika i o njegovom tretmanu u Istražnom zatvoru.

Bivši šef policije je zbog lošeg zdravstvenog stanja više puta boravio u bolnici. Odbrana je ukazivala na nehuman odnos prema njemu tokom liječenja, kao i da je zbog narušenog zdravstvenog stanja neophodno da mu bude dozvoljeno da se brani sa slobode. Sudovi, međutim, nijesu dozvolili ukidanje pritvora. Krajem prošle godine Viši sud u Podgorici odbio je jemstvo porodice Veljovića od 928.000 eura u nekretninama i gotovini kako bi se osumnjičeni branio sa slobode od optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj. Prethodno je porodica Veljović za slobodu bivšeg čelnika policije nudila nekretnine od skoro 600.000 evra, ali je sud odbio predlog, pa su povećali ponuđeno jemstvo.

Veljović je optužen za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije. Tužilaštvo ga tereti da je povjerljivim informacijama pomagao navodnom šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete. Mrkić je i dalje u bjekstvu.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.