Veljović: Crna Gora nikad nije zasnivala istorijsko trajanje na kultu Nemanjića i Svetosavlja

2

Direktor Uprave policije Veselin Veljović saopštio je danas da Crna Gora nikad nije zasnivala istorijsko trajanje na kultu Nemanjica i Svetosavlja. On je to kazao na pres konferenciji, odgovarajući na pitanje novinara vezano za okupljanja povodom predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti.

On je kazao da je ovo bio period pun izazova a da očuvanju bezbjednosti moramo svi dati doprinis jer je to obaveza šire društvene zajednice.

Crnogoska policija je ostvarila dobre rezultate, pohvaljeni smo od EK, kazao je Veljović.

Kada je riječ o pranju novca iznijet je podatak da je realizacijom kriminalističkog istraživanja Policije i Specijalnog državnog tužilaštva procesuirano 70 fizičkih i 95 pravnih lica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela pranje novca u produženom trajanju. Ovim krivičnim djelom otkriveno je pranje novca u iznosu od 550 miliona evra.

Na pitanje novinara o tome kako komentariše to što je u posljednje vrijeme dosta tenzija i okupljanja protiv zakona o slobodi vjeroispovijeti i da li to može narušiti javni red i mir Veljović je rekao da je ispratio izjave koji su imali ekstremne sadržaje. To, kako kaže, govori najbolje o onima koji su ih saopštili, a UP će preduzeti sve mjere da ne dođe do narušavanja javnog reda i mira.

“Ono što doživaljavam lično je i moj lični stav a to je da Crna Gora nikad nije zasnivala istorijsko trajanje na kultu Nemanjića i Svetosavlja i da će se u odnosu na to naći rješenja za bolju budućnost naše države.

Odgovarajući na pitanje “Vijesti”, da u pojedinačnim slučajevima policija obavještava građane o njihovoj eventualnoj ugroženosti.

“U okviru tih struktura mogu biti lica iz kriminalnog miljea. Mi u tim situacijama saopštavamo naša saznanja u mjeri u kojoj je to moguće – da se povećaju mjere pažnje, budnosti sa aspekta određenih mogućnosti kriminalnog razračunavanja kako bi zaštitili i sačuvali svaki ljudski život. Ne zbog nekog drugog razloga ili namjere, ne zbog toga da bi se stvarala tenzija i stvarali problemi, nego prosto u potrebnom stepenu diskrecije. To što pojedini nemaju osjećaja za to pa to sjutra saopšte ulici, to je drugo pitanje”, rekao je Veljović.

Dodao je da je njihova namjera da sačuvaju svaki ljudski život ali da je nemoguće da policija u svim takvim slučajevima obezbijedi prisustvo 24 sata.

Veljović je rekao da obavještenja da im je život ugrožen uglavnom dobijaju ljudi iz kriminalnog miljea i da to nije pojava nego slučaj.

“To je naša sugestija i mi u tom trenutku saopštavamo ono što imamo. To znači da to lice treba da vodi računa o radijusu kretanja, pojavljivanju na javnim površinama, povećanim mjerama opreza, uz ono što je realnost i istina da svako od tih lica veoma dobro zna što je činio u prethodnom periodu i zašto te aktivnosti u konkretnom imaju odgovornosti”.

Lazović: Niko nije osporio moje imenovanje

Zorana Lazovića su novinari pitali kako komentariše novinske natpise i sve kontorverze koje se vezuju za njegovo ime, kao i osporavanje njegovog naimenovanja. Upitan je i da li je tačno da je izuzetno bogat čovjek.

“Tačno je da sam bogat čovjek, imam uspješnu i veliku porodicu. Za razliku od priča i kometanara i natpisa i ja imam kolege kao svjedoke kojima sam zahvalan. U policiji sam dočekan kao čovjek koji ima iskustva u bezbjedonosnim strukturama”.

Dodao je da je spreman da svim novinarima dostavi na uvid izvode iz bankovnih računa jer nema šta da krije.

 

2 Comments
  1. Mina komentariše

    Koja je ovo intelektualna gromada.On i knjiga,iluzija.On i pendrek,harmonija.Umjesto da prica o Brus Liju ,on se dohvatio Svetosavlja i Nemanjica.To moze samo u Crnoj Gori.

  2. Vuk komentariše

    Pa sada je i ova policajcina pocela da prica o istoriji Crne Gore a nema ni opste obrazovanje… Bruka

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.