Veljina ekipa reketira i iza rešetaka: Članovi Belivukovog klana unijeli paniku i strah među pritvorenicima

0

Uhapšeni pripadnici grupe Veljka Belivuka traže od cimera razne „usluge“, niko ne smije da ih odbije.

Nekoliko članova organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, od hapšenja se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, njihov dolazak u CZ unio je paniku i strah među ostalim pritvorenicima.

Plaćaju im i kantinu

Kako kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem, Veljini momci navodno nikoga fizički ne maltretiraju, ali svojim cimerima traže razne „usluge“, koje oni ne smiju da odbiju.

– Njih četvorica-petorica su u CZ, a neki pritvorenici, koji su s njima u kontaktu, žalili su se svojoj rodbini prilikom posjeta „da ih Veljini momci maltene reketiraju“. Naime, navodno im traže cigarete, ljekove, obuću i garderobu, a niko ne smije da ih odbije, jer prate vijesti o njima i nije im svejedno – kaže naš izvor i dodaje:

– Jedan pritvorenik je morao od svoje porodice da traži da mu dostave patike, jer je jedan osumnjičeni pripadnik Belivukovog klana to tražio od njega. Takođe, sve što pojedini dobiju u paketima, bilo da je reč o hrani, priboru za higijenu ili odeći, oni im uzmu. Njihov bezobrazluk ide do te mjere da im iz kantine naručuju šta žele. Pritvorenici, šta će, sve im daju bez pogovora.

Izvor Kurira kaže i da su pojedini tražili od svojih cimera da traže terapiju na svoje ime, koju su potom davali njima.

– U zatvorima je uvijek vladalo pravilo jačeg, to nije ništa novo. Međutim, atmosfera u CZ je prilično napeta. Njima su tamo dostupne novine, gledaju i TV. Svi su videli za šta se tereti klan Veljka Belivuka i niko ne smije da im se suprotstavi, bukvalno im ispunjavaju želje. Oni čak i ne koriste silu, nisu nasilni, a za tim nema ni potrebe, jer pritvorenici iz straha rade sve što oni od njih traže. Iako nikoga ne biju, zaveli su jednu vrstu terora – kaže izvor.

Zloglasna grupa

Velja Nevolja sumnjiči se da je 2019. organizovao kriminalnu grupu Principi. Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i još 20 osumnjičenih pripadnika njihove zloglasne grupe uhapšeni su 4. februara, a na saslušanju branili su se ćutanjem.

Zašto ih se plaše?

SUMNJIČE SE ZA BRUTALNE ZLOČINE

Ubistva, iznude i otmice su krivična djela za koja se Belivukova grupa sumnjiči.

Pripadnici ove kriminalne grupacije, koju po brutalnosti upoređuju sa nekadašnjim zemunskim klanom, sumnjiče se za brutalne likvidacije, a jedan od osnovnih principa je „nema tijela, nema djela“. Zbog nedostatka materijalnih dokaza u mnogobrojnim svirepim ubistvima za koja se terete, ova grupa postala je jedna od najopasnijih u Srbiji i regionu.

Članovi grupe Velje Nevolje imali su surov „sistem rada“ kada bi im se neko zamerio – žrtvu bi preko prijatelja namamili na sastanak, a onda bi je sproveli na tajnu lokaciju, gde bi joj se izgubio svaki trag. Tokom akcije, policijski službenici pretresli su oko 30 lokacija i štekova gde su osumnjičeni odvodili žrtve i sakrivali oružje i novac. Ova grupe zasad se dovodi u vezu sa 13 nestalih osoba, kojima se u toku prošle godine izgubio svaki trag.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.