Veliki šamar svima iz Prištine: Dačić razotkrio Pacolijeve laži

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je demantovao da je novoizabrani šef alžirske diplomatije Ramtane Lamamra zahvalio na čestitci ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju i pozvao ga da posjeti Alžir.

U saopštenju MSP Srbije, uz Dačićevu izjavu priložen je i snimak konferencije Lamamre i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Moskvi, na kojoj je alžirski ministar upitan o tom slučaju.

– Važno je da se to razjasni. Ta informacija uopšte ne odgovara istini. To je objavljeno s lažnog naloga. Ja se nisam obraćao narodu Kosova (…) Te poruke ne odgovaraju zvaničnoj poziciji Alžira – odgovorio je Lamamra ruskom novinaru.

Dačić je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je to najbolji primjer za laži kojima se Priština služi.

– Ovo je još jedan veliki šamar svima iz Prištine koji se služe lažima, ovo je još jedan krucijalni dokaz koji govori o tome da je to jedna politička tvorevina koja je zasnovana na laži, koja je zasnovana na zločinu – navodi se u izjavi.

Šef srpske diplomatije je naveo da su neke države za koje Priština tvrdi da su priznale Kosovo glasale protiv prijema Kosova u Interpol.

– Trinaest zemalja je povuklo priznanje Kosova, oni više nemaju većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji i taj trend će se nastaviti i dalje – naveo je Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.