Velike preokret crnogorskih juniora za finale Mediteranskih igara

0

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u finale Mediteranskih igara, pošto je u polufinalu, poslije velikog preoketa i neizvjesne završnice pobijedila Španiju sa 10:9 (2:2, 3:1, 2:3, 2:4). „Crveni” će se za zlato boriti sa boljom selekcijom iz duela između Srbije i Italije.

Crnogorci su bili u minusu od dva gola na poluvremenu, tri gola minusa u završnici meča (6:9), ali se nisu predavali, stigli su do triler zvaršnice u kojoj je ulogu meč vinera prigrabio Vladan Vukićević, koji je na 60 sekudni prije kraja pogodio za 10:9, a zatim ukrao loptu i spriječio Špance da stignu do izjednačenja.

Golove za Crnu Goru su postigli: Neđo Baštrica četiri, Vladan Vukićevič, Danilo Krivokapić po dva, Miloš Vukšić i Lazar Vukićević po jedan.

Najefikasniji u sastavu Španije bili su Mark Navaro, Hugo Fernandez i Robert Duart sa po dva gola.

Do sada je na Mediteranskim igrama u Alžiru medalju za Crnu Goru osvojila Milena Jovanović – srebro u karateu. Bokseri Bojana Gojković i Petar Marčić su stigli do polufinala, imaju bronzu u rukama, ali žele da odličje učine sjajnijim, isto kao i vaterpolisti, koji su osigurali srebro.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.