Veleobrt u DPS-u: Đukanović odložio obračun sa SPC za jesen!

1

Suočeni sa najnovijom aferom prisluškivanih telefonskih razgovora, u kojoj je glavni akter Milan Roćen, vrh DPS je odlučio da pitanje SPC odloži za jesen, potvrđeno je Borbi u vrhu vladajuće partije.

Zbog toga se na sjednici Skupštine, koja je zakazana za 22. jul, ta tačka nije našla u dnevnom redu.

Pošto se afera oko Roćena zahuktava, a spremaju se i novi snimci, DPS je procijenio da nemaju snage da biju bitku na dva fronta, s obzirom da ni u samoj partiji ne vlada potpuna harmonija.

Zato je Đukanović odlučio da se crkveno pitanje prolongira za jesen.

Kao što je Borba danas objavila, ANB-u je naloženo da u najkraćem roku otkriju odakle stižu napadi na Roćena, odnosno na Đukanovića.

“Pitanje imovine SPC je mnogo kompleksnije nego što se vrhu DPS-a činilo u prvi mah. Jasno je da ima otpora i u samom DPS-u, još kad se na to nadovežu afere koje je otvorio Duško Knežević, kao i ova najnovija sa prisluškivanim razgovorima, onda je logično da Đukanović prolongira pitanje crkvene imovine”, kaže naš sagovornik.

Nakon što je, poslije propasti protesta “Odupri se”, Đukanović uspio da se stabilizuje, pokušao je da kroz Zakon o slobodi vjeroispovijesti, krene u kontraofanzivu. Međutim, u međuvremenu se desila afera prisluškivanih telefonskih razgovora, tako je Đukanović trenutno ponovno u pasivnoj situaciji.

1 Comment
  1. […] Veleobrt u DPS-u: Đukanović odložio obračun sa SPC za jesen! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.