Večeras u 18 časova novi protest: Svi na ulicu!

0

I ove subote pozivamo slobodne građane i građanke da 3. marta u 18 časova izađemo na Trg nezavisnosti i pokažemo da smo mi država, da zajedno možemo dovesti do suštinske promjene sistema koji je zaboravio da treba da služi javnom i interesu građana i građanki, a ne bilo kom i čijem drugo, navodi se u saopštenju PR tima pokreta „97000 – Odupri se“.

Protest u subotu je četvrti građanski protest pod sloganom “97000 – Odupri se“. Protestna šetnja slobodnih građana i građanki počeće na Trgu nezavisnosti, gdje će građani uputiti nove zahtjeve.

Nakon govora i proglasa šetnja će biti nastavljena Ulicom slobode ka brdu Gorica, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

Protestnom šetnjom će se, saopštavaju iz ovog pokreta, opet obići institucije sistema koje, kako kažu, ne rade u interesu građana i građanki.

“Kao i do sada, pokažimo moć, ali i odgovornost koju nosimo kao slobodni građani i građanke. Očekujemo da naše okupljanje protekne mirno i dostojanstveno“, kazali su organizatori.

“Apelujemo na građane i građanke da nam se pridruže bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i drugih obilježja. Uz zahvalnost iskazanu na prošlim protestima, učesnike četvrtog okupljanja pozivamo na solidarnost i uvažavanje prema djeci, starijima, trudnicama i OSI populaciji“, poručuju oni.

Redarska služba će ukazati posebnu pažnju i obezbjeđenje, ali isto to, kako su istakli iz ovog pokreta, očekuju i od okupljenih.

Pozivaju su sve sugrađane i sugrađanke da pruže aktivnu pomoć redarskoj službi i da reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara.

Iz ovog pokreta naglašavaju da se ne smije dozvoliti da bilo kakav nasilni incident ugrozi zakonsko pravo građana da pokažu da su oni država.

“Kroz proteste odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – ulici. Pozivamo na još jedno druženje slobodnih građana i građanki. Obilježje ovog protesta je “97000 – Odupri se“, na kraju su poručili.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.