Već počele opstrukcije Petrovdanskog sabora: „Antifašisti“ takođe najavili skup na Petrovdan uoči 13. jula; Žele li Đukanovićeve pristalice da izazivaju nemire?

0

U Podgorici su za 12. jul neslužbeno najavljena dva skupa: jedan koji je najavio predsjednik Skupštine Andrija Mandić – Petrovdanski sabor, na kom bi se potencijalno okupili srpski politički predstavnici Crne Gore i regiona, ali i jedan neformalni povodom Dana državnosti i godišnjice trinaestojulskog ustanka.

Društvenim mrežama kruži najava okupljanja uoči 13. jula a oba okupljanja bi, po najavama, trebala da budu održana u Podgorici. Zbog čega tzv. „antifašisti“ centralnu proslavu ne organizuju samog 13. jula već uoči, jasno je svakome – da bi stvorili tenziju tokom Petrovdanskog sabora i potencijalno izazvali nerede!

Podsjećamo, predsjednik Skupštine Crne Gore i Nove srpske demokratije Andrija Mandić najavio je da će se u Crnoj Gori održati skup pod nazivom „svesrpski sabor“, piše portal Standard i dodaje da zvanične potvrde održavanja i tačne lokacije ovog skupa još nema ali prema njihovim nezvaničnim saznanjima organizatori kao idealnu lokaciju vide plato ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Ono što su organizatori definitivno odredili je datum: 12. jul ili kako oni navode Petrovdan. To je potvrdio i Mandić lično, a indirektno i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Najbolje bi bilo da to bude Petrovdan, ali moramo vidjeti ko će u tom periodu biti od gostiju ovdje“, rekao je Vučić.

Sa druge strane, ostaci politički blaženopočivšeg DPS-a najavljuju preko društvenih mreža okupljanje ne 13. već 12. jula, očito sa ciljem da izazovu nemire i tenzije u Crnoj Gori na dan održavanja Petrovdanskog sabora.

Pozivaju, kako navode, sve slobodne građane, civilni sektor i suverenističke partije da se 12.jula okupe ispred Skupštine i tako „obilježe svitanje 13.jula u Crnoj Gori“.

„Za antifaštističku Crnu Goru, za građansku i istinski evropsku Crnu Goru, za Crnu Goru oslobođenu od velikosrpske histerije“, stoji u njihovom pozivu objavljenom na društvenim mrežama.

Već godinama unazad, proslava 13. jula organizovala se na sami dan praznika, stoga je jasno šta je cilj ovog i ovakvog okupljanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.