VDT se oglasio nenadležnim: Na Katnićevog kuma nije pokušan atentat

0

Više državno tužilaštvo izjasnilo se da nije nadležno za događaj u kojem je oštećeno vozilo kuma glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Tom odlukom VDT-a stavljena je tačka na taj slučaj, kada je u pitanju spekulacija da je navodno pokušano ubistvo Dragana Zarubice, Katnićevog kuma. Predmet je preuzeo ODT u Podgorici koji prikuplja informacije da li je počinjeno djelo izazivanje opšte opasnosti.

“Ovo što danas piše jedan medij o ovom događaju ne odgovara činjenicama. Na vozilu Zarubice imaju oštećenja na točku, koje je primijetio kad je došao kući. Na trasi kretanja tog dana i gdje mu je bilo parkirano vozilo nema čaura i drugih tragova. Više državno tužilaštvo se izjasnilo da nisu nadležni, što govori da nije bilo pokušaja ubistva. Predmet je preuzeo ODT, a nije isključeno da je oštećenje nastalo ili od šenlučenja i zalutalog metka ili na neki drugi način, al nema govora o pokušaju ubistva, potvrđeno nam je u policiji i tužilaštvu.

Zarubica je dao izjavu nakon događaja ali nije pominjao nikakav pokušaj ubistva. Istražiteljima je samo kazao putanju kuda se kretao tog dana i da je kada je stigao kući primijetio oštećenja na točku.

Na automobilu “Smart” bijele boje Dragana Zarubice, početkom prošlog mjeseca, nastala su dva oštećenja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.