Vaterpolo velikani: Juniori Srbije i Mađarske u finalu Svjetskog prvenstva

0

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije nije kao Crna Gora dozvolila da joj se desi Holandija. „Delfini” će u petak od 20.30 sati igrati u finalu Svjetskog prvenstva protiv odlične selekcije Mađarske. Po svemu prikazanom to je pravo finale.

Holandija je ostvarila najbolji rezultat i istoriji  plasmanom u polufinale. I pokazali su da nisu tu slučajno. U prvoj četvrtini su dominirali, iskoristili smušenost domćih igrača i poveli 4:0. Podsjetimo Hrvati su protiv izabranika Uroša Stevanovića u četvrtfinalu vodili 3:0.

Srbija se predvođena odličnim Kojićem probudila što se napada tiče u poslednjih 80 sekunde. Kojić dva puta i Kovačević su potpuno vratili domaću ekipu u igru. U drugoj četvrtini je napad ponovo krizirao ali je odbrana sa golmanom Virijevićem na čelu potpuno ugušila napad Holandije.

Poslije velikog odmora Srbija je bila u seriji od tri gola, dva Kojića i Gajića. Tih 6:4 je nagovještavalo konačan ishod,  mada je rival sredinom četvrtine uspio da izjednači. To je od njega bilo sve. Razigrao se Stanić i sa dva pogotka vratio mir u srpski tim. Mirnom igrom Srbija je u poslednjem dijelu pobjedu učinila ubjedljiviom, zaslužen plasman u finale i nema sumnje da će duel sa Mađarskom biti pravi spektakl.

SRBIJA – HOLANDIJA 11:7 (3:4, 0:0, 5:2, 3:1)

Bazen: „25. maj Milan Gale Mupkatirović“. Sudije: Hodžes (Australija), Tioco (Hrvatska). Igrač više: Srbija 11 (5), Holandija 7 (1). Peterci: Srbija 1 (0), Holandija 1 (1).

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Gajić 1, Kojić 5, Gavrilović, Božović, Kovačević 2, Breščanski, Stanić 2, Bodiroga, Virijević.

HOLANDIJA: Stevens, Baker, Vijgers 2, Van de Bovenkamp, Vuters 1, Ten Brek 3, Vorvelt, Grendendik, Snel 1, Rejhard, Van de Dobelsten, Stenbrink.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.