Varnice u patriotskom bloku: Prijavio direktora RTCG-a da ga je vrijeđao i da mu je prijetio

0

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) saopštio je danas da ga je 16. jula 2019. godine, u zgradi Radio televizije Crne Gore (RTCG) uz prijeteće poruke, verbalno napao generalni direktor RTCG Božidar Šundić, bez nekog posebnog razloga.

On je dodao da je tog dana došao, po dogovoru sa redakcijom satelitskog programa, kako bi im na njihov zahtjev dostavio video materijal sa “Crnogorske kulturne večeri”, koja je održana 13. jula u Vrbasu, povodom obilježavanja Dana državnosti Crne Gore.

“Dok sam na portirnici čekao organizatora da preuzme pomenuti materijal, naišao je direktor javnog servisa, gospodin Božidar Šundić koji je, pozdravljajući se sa mnom, povišenim tonom kazao da ja sa njim, kao generalnim direktorom RTCG, ne mogu da komuniciram, kao što sam to, po njegovim riječima, činio tokom komunikacije vezano za moje nastojanje da RTCG direktno prenosi proslavu upriličenu povodom proslave Dana nezavisnosti – 21. maja. Iznenađen i začuđen takvom reakcijom gospodina Šundića, pokušao sam da mu pojasnim da je obaveza RTCG, kao javnog servisa građana Crne Gore, da prenosi program upriličen u čast proslave 21. maja, kako bi isti mogli da vide svi građani Crne Gore, a kazao sam mu i da RTCG nije njegova privatna svoijna. Nakon toga, gospodin Šundić mi je vičući odgovorio da je televizija njegova i pozivajući radnika obezbjeđenja obratio mi se sljedećim riječima: “izlazi napolje džukelo jedna, više ne možeš da ulaziš u zgradu”, rekao je Damjanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.