Vanredno obraćanje Aleksandra Vučića: Priština hoće da izvrši novu Oluju na sjeveru pokrajine, godinama trpimo laži i licemjerje sa Zapada!

7

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti zbog novih ucjena međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije, kao i odluke lažne države da ukine srpska dokumenta i tablice na teritoriji južne pokrajine.

On je rekao da je nastupila potpuna promjena situacije na Zapadnom Balkanu.

– Mi smo uvijek spremni za dijalog, dok neki drugi nikada nisu bili spremni za suštinski razgovor a imaju podršku zapadnih sila. Oni su u potpunosti podržani od strane Velike Britanije i Njemačke – rekao je Vučić i dodao:

– Oni su donijeli dve odluke u svojim privremenim institucijama. Jedna je o zabrani ličnih karata na ulasku u pokrajinu, a druga odluka je odluka sa jedinim ciljem da se protjeraju Srbi sa sjevera, da se napravi jedna nova Oluja, i godinama vode kampanju da se natjeraju Srbi da prihvate njihove tablice – rekao je on.

Predsednik kaže da vlasti lažne države računaju na to da će Srbi da napuste sejver, i da Srbija godinama trpi laži i sa Zapada i iz Prištine.

– Nije mi problem što misle da smo glupi, već što misle da su oni mnogo pametni. Navešću nekoliko primjera. Spalili su desetine naših crkava i manastira i pobili desetine ljudi, a kao nagradu su dobili nezavisno Kosovo, dok su se u Beogradu svađali oko fotelja – rekao je Vučić.

On je podsjetio i na teške odluke Međunarodnog suda pravde zbog nekih glupih pitanja.

– Posle toga smo sjeli za sto i dobili Briselski sporazum. Od tog Briselskog sporazuma Srbi su sve ispunili. Jedina stvar koju Priština je trebala da ispuni nije ispunila. I kako je moguće da petorka zapadna ćuti, a kada Srbi okače baner ZSO, onda idete u zatvor – istakao je predsjednik Srbije.

Vučić je dodao da su potom riješili da nas maltretiraju sa taksama više godina, da ruše CEFTU, a onda i da upadaju specijalci sa dugim cijevima na sjever.

– Onda su se sjetili da treba dalje da provode teror i počeli su da pričaju od reciprocitetu. I tu dolazimo do najvećeg licemjerja zapada. Pred izbore su govorili: „Ne brinite, mi radimo na tome“. Računali su da će ovi njihovi da me pobijede na izborima. Ali naravno dodatno i to da se pokaže našim ljudima dole da oni ne mogu da imaju Srbiju. Najbrutalnije su činjenice da njih ne interesuje međunarodno javno pravo, i to sam sve saopštio Miroslavu Lajčaku od A do Š  – rekao je on.

Puna su im usta teritorijalnog integriteta Ukrajine, a kada se spomene Rezolucija 1244 gledaju u daljinu

Vučić je ocijenio da kada se govori o Ukrajini svima su puna usta teritorijalnog integriteta, a kada se pomene Rezolucija 1244 mnogi gledaju u daljinu kao da ne razumiju o čemu se radi.

– Tom Rezolucijom se predviđa i povrata srpskih snaga na Kosovo. A sada da pitam kada će to da bude. Ovo se dešava zato što su bahati i arogantni, a mi nemamo nuklearno oružje ni naftu, pa mogu da nam rade šta hoće. Naš narod, razgovarao sam sa predstavnicima Srpske liste, neće to više da trpi. Neće da trpi upade njihovih jedinica. Dali su rok, i Priština planira opšti napad na sjever Kosova 1. oktobra. I to narod treba da zna – dodao je on.

Vučić ističe da su Amerikanci najmanje bahati i arogantni u odnosu na zemlje Kvinte.

– Imate bezbroj primjera u kojima misle da mogu da nas ponižavaju. Ja sam rešio samo da kažem ok je, trpim i slušam laži deset godina praveći sam da sam gluplji nego što jesam. Ali ne mogu više da trpim to što mislite da ste pametniji. U redu, sada provodite golu silu, pa da vidimo koliko će to moći tako. Samo da znate da niste toliko pametni, i pogotovo nemojte da nam pričate o pravu i pravdi – rekao je on.

Kada Albanci nešto traže to je pravo na samoopredeljenje, a kada Srbi traže to je onda separatizam

Predsednik kaže da ovde više nema reči o dijalogu, i da će Srbija gledati da očuva mir.

– Znate, oni kažu da je Kosovo za njih nezavisna država. A ja pitam gdJe to piše, u kom aktu UN. Što ne ukinete dijalog i ne sprovedete teror do kraja, i završite posao. A koja je kod vas razlika između separatizma i prava na samoopredjeljenje. Kada Albanci nešto traže do je pravo na samoopredeljenje, a kada Srbi traže to je onda separatizam. I sada čekam ove koji će da krenu da pričaju da ja ovo pričam po ruskom nalogu. Ajde prestanite – rekao je Vučić.

On ističe da su tehnički detalji oko tablica potpuno nevažni, već da je suština u tome da Zapad sebi dozvoljava da može sve što im padne na pamet, i da je ono što oni kažu zasnovano „na pravu“, a da nema veze sa pravom i pravdom.

– Jel mislite da brinem kako ćete da reagujete. Kako „mali Putin“ govori o vama. Baš me briga. Izazivate krizu za krizom, sad se već u vazduhu držimo, a vi mislite da još treba da nas gurate. Nemamo kud više. Tako da biće interesantno i ljeto i jesen, a ja ih molim, ne ovoga koji je možda lud ili ne, mene interesuje to koliko mu diriguju. Mene dirigentni zanimaju, a ja ih molim da svoju bahatost i aroganciju malo samo spuste. Da poštuju prava, onih koje su već ubijali, pa se nadam da im ne pada na pamet da to ponavljaju – kazao je on.

Vučić je istakao da Srbija više nema kuda, i da deset godina niko neće kompromis već samo  njeno poniženje.

– Niko ništa ne nudi. Traže među Srbima ko će da ide protiv svog naroda na Kosovu i Metohiji. Naš odgovor biće trezven, ali ubitačan i istinit. Mi vojne akcije nećemo da preduzimamo, ali ih molim da ne otimaju imovinu našem narodu, i da ne pokušavaju da ih protjeraju. Molimo te moćne i silne. I vjerujem da imaju dovoljno vremena do 30. septembra da tri puta razmisle hoće li to da rade ili neće – kazao je Vučić.

Kurti sanja da je Zelenski

– Kurti sanja da je on novi Zelenski, nekad sanja da je Hegel. NJegove gluposti me ne zanimaju. Ne brine mene on, nego oni koji ga u sve guraju. Moja poruka je njima upućena. On je mali kalibar u svakom smislu – kazao je Vučić.

On kaže da u slučaju ako ništa ne bude usvojeno, ne misli da mi imamo bilo kakvo drugo oružje sem istine.

– Mi ćemo da ih molimo i ja vjerujem da će biti neko pametan da usliši naše molbe. A da dopustimo nove Oluje i Bljesak, to sam rekao još pre osam godina, taj film nećete gledati. Svi treba da budemo zabrinuti, stvari se samo pogoršavaju. Oni pokušavaju da završe kosovski problem, da im ne bi Putin ispostavio pet Kosova. DNR, LNR, Krim, Herson… Može im se. Ako mi vi kažete da postoji neka bolja ideja i da treba da ćutimo, ja neću da ćutim. Vlada će uskoro biti formirana, pa oni mogu da ćute i da donesu drugačiju odluku. I u Skupštini isto. Ja neću da se pravim da je sve u skladu sa međunarodnim pravom. Bolje mi je da me nema – kazao je predsednik.

Vučić je rekao da je ovo upozoravajuća molba, pošto ne zna šta bi drugo učinio.

– Zaustavite se ljudi. I samo da vam kažem, imamo i petu zemlju koja je povukla priznanje Kosova, i čekam da krenu da se učlane negdje, pa ćemo to da vam pokažemo. I nastavićemo svoj posao. Nećemo im olakšavati ama baš ništa, zato što tražimo pošten odnos. Nećemo da dozvolimo primoravanje Srbije i bacanje niz liticu – zaključio je Vučić.

(Novosti online)

7 Comments
 1. Ivi komentariše

  Pi KRETENU!

  1. Visegrad 2021 komentariše

   GOSP.VUCICU,
   MISLIM DA JE DOSLO VRIJEME DA SRBIJA POSALJE POLICIJU,AKO TREBA I VOJSKU SA NAJSAVREMENIJEM ORUZJEM I ORUDJEM,AVIONE,DA SE JEDANPUT ZA VAZDA OCISTI SRPSKI KOSMET.
   BRATSKA RUSIJA JE TRPILA 8 GOD.PROGON NA RUSKOJ TERITORIJI U UKRAJINI SVOJE GRADJANE I KRENULA DA IH SPASAVA I VRATI 2/3 RUSKE TERITORIJE .
   SRECAN PUT DO OSLOBODJENJA .
   A NA RUSIJU TREBA DA SE UGLEDA I SRBIJA NA KOSMETU A I GDJE SU GOD NASA BRACA UGROZENA.

 2. Nikola komentariše

  SVAKA TI CAST,PRIJEDSEDNICE!!!

 3. Banjo komentariše

  Bagra,i britanci i njemci,ološ koja rovari po čitavom svijetu.Interesantno da se švabe ponovo podižu da posle dva velika rata koja su pokrenuli i izgubili,ponovo umišljaju da uređuju svijet po svome.Fašizam je samo pritajen i u podloj formi.
  Smrt fašizmu!

 4. Buki komentariše

  Šipci vide šansu sad kad je Rusija i nato u sukobu…..Ti divlji nacistički satrapi su opasni zlikovci spremni na sve..

 5. Zeljko komentariše

  Pricali ste da ima toliko pustih sela po srbiji da cete ih ustupiti arapima.. Zasto ih ne bi ustupili nasem narodu iz kosova i metohije, pa da izolujemo siptare na kosovu zicom, blokiramo puteve, zabranimo izvoz icega, prekinemo im dovod vode, struju, sve.. Pa bi vidjeli kako bi onda otisli sami posle par godina.. Ali vama odgovara ovaj status kvo, i samo klepecete u prazno.. Ima mnogo rjesenja za pitanje kosova i metohije a ovo je najgore koje sada imamo..

 6. Кнез Васојевић komentariše

  Dobro si se sjetio da progovoriš!
  Incestoidna nacija i fašistička gamad će ovaj put zajednički da dobiju po njuški.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.