Valensija je najzdravije mjesto za život na planeti Zemlji

0

Kreatorima sajta money.co.uk pripao je zadatak da sprovedu studiju na temu – najzdraviji grad na svijetu.

Naravno, uzet je u obzir faktor, koji već duže vrijeme uslovljava živote svih nas, a govorimo naravno o pandemiji Covid-19. Sa druge strane sagledavani su sljedeći parametri: nivo gojaznosti građana, životni vijek, troškovi života, nivo zagađenja, bezbjednost, prosječan broj sunčanih sati. Nakon detaljnih proračuna, došlo se do top liste od 20 gradova, a pobjednik je, pomalo neočekivano – Valensija u Španiji.

Mediteranski stil života, idealna trpeza i klima, uz odličan geografski polažaj, koji obezbjeđuje nisku zagađenost, čine ovaj grad najboljim prebivalištem u ovom trenutku.

Ono što je obradovalo sve Špance, jeste da je njihova prijestonica zauzela visoko drugo mjesto, a ovaj rezultat mnoge nije iznenadio.

Naime, stanovnici ove zemlje vode se krilaticom – radi da bi živio, a ne obrnuto. Na taj način oni postižu balans i imaju aktivan stil života, u kome pronalaze vrijeme za druženje i odmor. U stopu ih prate Lisabon, Beč i Kanbera, a cjelokupan pregled pročitajte u redovima koji slijede.

Valensija, Španija
Madrid, Španija
Lisabon, Portugal
Beč, Austrija
Kanbera, Australija
Tel Aviv, Izrael
Tokio, Japan
Hag, Holandija
Ljubljana, Slovenija
Cirih, Švajcarska
Adelejd, Australija
Haifa, Izrael
Porto, Portugal
Rejkjavik, Island
Temišvar, Rumunija
Kluž, Rumunija
Helsinki, Finska
Bursa, Turska
Brizbejn, Australija
Kopenhagen, Danska

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.