Vakcinisane 3.062 osobe

1

U Crnoj Gori su do sada protiv koronavirusa vakcinisane 3.062 osobe, odnosno 0,5 odsto stanovništva, objavljeno je na sajtu covidodgovor.me.

Vakcinacija protiv koronavirusa u Crnoj Gori je počela 20. februara, a prva osoba koja je primila rusku vakcinu, proizvođača Sputnjik, je korisnik Doma za stare u Risnu.

Prve doze vakcina protiv Covid-19 u Crnu Goru su stigle sredinom februara, kada je na podgoričkom aerodromu delegacija Vlade dočekala kontigent od dvije hiljade doza vakcina Sputnjik V, koje je Srbija donirala Crnoj Gori.

Nakon toga u Crnu Goru je stiglo pet hiljada doza vakcine Sputnjik V iz Rusije, a potom još 30 hiljada doza kineske vakcine Sinofarm.

U nedjelju je u Crnu Goru stigla druga pošiljka od još pet hiljada ruskih Sputnjik V vakcina, od ukupno 50 hiljada ugovorenih doza tog proizvođača.

Danas je stigao drugi kontingent od dvije hiljade doza vakcina Sputnjik V, iz donacije Srbije.

Kako je saopšteno iz Vlade, Crna Gora radi na proširivanju ugovora za još 200 hiljada ruskih vakcina.

U toku su pregovori za kupovinu preko 200 hiljada doza Sinofarm vakcina, 150 hiljada Fajzer vakcina, kao i 84 hiljade doza Astra Zeneke.

Crnogorski Institut za ljekove i medicinska sredstva u petak je, na osnovu pozitivne ocjene kvaliteta, bezbjednosti i efikasnosti, izdao dozvole za stavljanje u promet vakcine AstraZeneka.

1 Comment
  1. kuca komentariše

    Znate sta je blesavo?Sto je u Cg sve blesavo,tako i prijava za vakcinisanje.Covjek se prijavi i mjesto da ko u Srbiji masina da do znanja da ste prijavljeni ovdje se prijavite i ne znate jeste li se prijavili.EKSPERTI NA DJELU !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.