Uzaludno je bilo Milovo dodvoravanje: Za Hrvate su Crnogorci i dalje agresori!

41

Širom Hrvatske osvanuli su bilbordi kojim se obilježava 30-ogodišnjica početka rata u Hrvatskoj.

Tako je Udruženje Imotski sokolovi na nekoliko bilborda obilježilo, kako kažu, 30 godina od početka srpsko-crnogorske agresije na Republiku Hrvatsku. Na  jednom od bilborda istaknuta je petokraka uz poruku ,, pod ovim znakom je ubijan hrvatski narod”, dok se na drugom bilbordu vidi ustaški grb HOS-a uz parolu Za dom spremni i poruku ,,pod ovim znakom se branila Hrvatska”.

Bivša crnogorska vlast trudila da minimizira svoje učešće u ratnim dejstvima, pravdajući se da su morali slušati naredbe iz Beograda, i dodvoravala se Hrvatima prethodnih 20-ak godina, ali njihov trud je očigledno bio uzaludan.

Hrvatski narod i dalje smatra Crnogorce agresorima isto onoliko koliko i Srbe, tako da je dvodecenijsko zalaganje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da zataške svoje rane radove na dubrovačkom ratištu bilo izlišno, barem kod hrvatskog naroda.

A nije da se aktuelni predsjednik sa svojim pulenima nije trudio da “opere” biografiju kod naših susjeda. Sjetimo se samo proglašenja bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića počasnim građaninom Podgorice i slanja vojne delegacije na proslavi godišnjice akcije Oluja tokom koje je ubijeno ili nestalo 2.000, a protjerano više od 250.000 Srba.

Za razliku od hrvatskih državnika koji su Milu oprostili ratnu avanturu 1991. godine, za oprost od hrvatskog naroda naš “vizionar” će morati očigledno još da se potrudi, jer ih dosadašnji nivo njegove srbofobije očigledno nije impresionirao.

Može to još mnogo bolje, barem su Hrvati to kroz istoriju dokazali!

 

 

 

 

 

41 Comments
 1. Željko komentariše

  To su ovi sa dualnim identitom.

  16
  3
  1. Zakon komentariše

   Neka se javi Crnogorac koji je bio punoljetan a nije bio mobilisan 1991.godine.

   9
   8
   1. E viva komentariše

    Ajde glup si za medalju

    7
    6
   2. LipaLipa komentariše

    … sranje koje je napravljeno ‘91 je na racun komunaca, “nasih” i “njhovih”, … narod se nikad, do nedavno, nije pitao “oce” li u rat, … dobro ako se pitao kad da se rat prekine, … naravno da nije bilo “nasih” i “njihovih” komunaca/udba, to je bila jedna druzina, … u sklopu “promjena” u svijetu osmislila plan za privatizaciju drustvenog vlasnistva, … to nije moglo bez rata, nikad tako krupne “stvari” ne mogu bez rata, … dogovoreno, jako efikasno sprovedeno, ko jb. narod tu stoku nesvjesnu, … sve ostalo, laz i prevara, “istorija” koju sada gledamo, … naravno da i momo i milo, bili na ratistu u DB, donijeli i poklone, pice, pecenje, karamele, odrzali i govore, licno vidio, samo bacio pogled, … aj’ zdravo, …

    3
    2
    1. LipaLipa komentariše

     … uupss ! … “crnogorci” junacni prednjacili u “junastvu”, pljackljanju, ubistvima nejaci, ma uzas, … Srbi po onoj staroj, “rado” Sribin u vojsku ide, tri ga tuku a dvoica vuku”, … uglavonom bilo tako'91.g. voda je odnijela, nikad se ne povratila, … aj’ zdravo, …

     4
     3
  2. Ja komentariše

   Gov.a ustaška i on i oni.platiće od boga kad 5ad.a bog zna da naplati na mnoge načine.nijedan nije lijep

   7
   2
  3. Realan CG komentariše

   STA JE TU CUDNO NA DUBROVNIK SU JURISALI I SRBI I CRNOGORCI PODJEDNAKO I SAD TO TREBA DA SE GUMICOM IZBRISE. TERMIN ODGOVARA ISTINI I TO JE TO.USLIJEDILO JE IZVINJENJE 2001 G.I TO JE DOBRO .NIJE DOBRO OAFA SE NE PRIZNAJU NEKI 2 DOGADJAJI I NE NAZIVAJU PRAVIM IMENOM.

   6
   3
 2. Stremljenje komentariše

  Niti jedan pravi Crnogorac nije posao na Dubrovnik. Crna Gora nikad nije imala ni želju, ni potrebu da ratuje van svojih granica. To su ovi Crnogorci posrbice koje je centar iz Beograda poslao da se bore za njihove velike Srbije i ostale budalastine. Dubrovnik nikada nije bio crnogorski i nikada ga nije trebalo dirati. Uvijek je pošteno izviniti se, bilo oprošteno ili ne. A ne kao Leeeeeeeepooooosavic, podjes na postdoktorske u SAD a u glavi pećinski nacionalizam.

  14
  40
  1. Realno komentariše

   Uh sto si se zalaufao sa komentarima svaku noc.Dzaba se vi slihtate kroasanima ,oni vas preziru i gledaju kao nizu rasu.Znaju da ste nasi izdajnici pa kakvi li cete biti njima ? A vi sa velikom radoscu prihvatili da budete konjusari beckim konjusarima,a nekad bili “srpski spartanci”.Doduse kad vam je bio interes,.Od ‘95 vam je interes da ste veci Hrvati i od samih Zagoraca :)Ali nema veze svako svome jatu .Vi Cetinjani ka beckim konjusarima a mi nasoj braci iz Srbije i Republike Srpske.
   PS :nova RS se radja u CG dok ovo pisem,i taj proces je nezaustavljiv.Nemoj sad da vristis od muke po portalu zbog toga :)))

   13
   9
   1. Stremljenje komentariše

    Upravo jer smo Crnogorci, koji još uvijek baštine čojstvo i junaštvo, izvinimo se kad se predje granica časnog ratovanja. A sa Dubrovnikom se prešla . To je stav ponosnih Crnogoraca koji ne daju milimetar svoga a ne napadaju milimetar tudjega. Morali smo da se izvinimo za vaše postupke srbijanske posluge i jeftinog topovskog mesa koji ste ubijali po Cavtatu, Foči i Prijedoru. O Republici Srpskoj u CG možeš da sanjaš, ako je toliko voliš mozemo ti obezbijediti dzabe prevoz do Foce. Ali zasto se javljas, zar ti nije neko crveno slovo, vrijeme da polizes nekom popu cipelu?

    11
    9
    1. Realno komentariše

     Hahaha,e kako me nasmija :)))Vi ste inace vrlo glasni po portalima (ali od muke) kao “coce vi ste mnogo jaki i opasni a nema vas ni saka jada.Barita omorisali niste bez na kakvu svadbu :)Vidjeces kad precistimo biracki spisak ,kad maknemo Luksemburzane i Nemceeee ene,koliko vas je zapravo .A i popis ce uskoro.Svi oni koji su se pisali kao Crnogorci a govore srpskim jezikom i nemaju nista sa vasim ustasoidnim komitskim teroristickim pokretom ce ovoga puta da se pisu kao Srbi.Tako da ce Srba na sledecem popisu biti najmanje 35 % a procjene su do cak i 45% koliko se izjasnilo da govori srpskim jezikom .E to su cifre koje cete morati da uvazite kao realnost i CG ce da bude skroz drugacija.Ili dogovor,zadnji je cas ili ura kako vi kazete ili razlaz.Sad placi i vristi 🙂

     9
     8
     1. Stremljenje komentariše

      Vec vuces na ekavicu, tako ti je kad ti he gedza gospodar. Nemam vremena za budalastine, zar nemas pametnija posla kao da svetis Kosovo preko fejsa, vracas Prizren preko Instagrama ili zauzimas Knin preko TikToka junacino:)

      6
      6
     2. Realan CG komentariše

      PO POPISU IZ 91 GOD U C.GORI JE BILO 113% SRBA .NA SLIJEDECEM POPISU BICE IH BAR 200 % TO JE PRAVA ISTINA JER MI SRBI NE ZNAMO DA LAZEMO .RODKENI SMO SA TIM NEDOSTATKOM ,KAKO RECE DOBRICA COSIC,AKO SE NE VARAM.???

  2. Marko komentariše

   Ziva istina,a još su na silu ovi maši hapsili i mobilisali liberale i slali oh ma dbk.sve po diktatu JNA i sa jednim podlim ciljem.Zakrviti narode

   8
   7
   1. Ivi komentariše

    I onda su Crnogorci sve živo pokrali, da je Milo morao da vraća krave Stjepanu Mesiću. A trupe su stvarno krenule i Tanja Šuković je to javila na radiju da hrvatske trupe napreduju i ona i Darko su izćerani s posla. Tanja je prodavala cipele kod mlekare a Darko šupković joj je pravio društvo. Jeste…

    4
    3
  3. Strasni sud komentariše

   NIKAD VISE DPS PA DA SE U COKOLADU PRETVORI

   7
   6
  4. posmatrac komentariše

   Pa sto to ne kazes tvome gospodaru koji je bio na prvu liniju napada, makar to mozemo nac na internet. Ako ni jedan pravi Crnogorac nije jurisao na DB … a da… on je tada bio visi Srbin nego oni u Beograd… Pokrij se usima i cuti da te ne cujemo.

 3. Rade komentariše

  Valjda treba da napisete smatraju agresorima Crnogorce isto kao Srbijance a ne Srbe jer su i Crnogorci Srbi.

  13
  10
 4. Vasoje komentariše

  Smatraju agresorima srbe iz CG, ne CGorce kao narod, CGorci njesu suđeni za genocid a ni CG

  8
  16
  1. Zakon komentariše

   Vasoje, prema popisu iz 1991. godine, preko 60% se izjasnjavalo kao Crnogorci, oko 15% kao Muslimani, a ostalo Srbi, Jugosloveni, Albanci, Hrvati, pa sad vidi ko je ratovao.

   7
   4
  2. Strasni sud komentariše

   A U TE VWSE CRNOGORCE JESULI SIPTARI IZ TUZI I BOSNJACI IZ ROZAJA ???

   4
   1
 5. Kontra revolucija komentariše

  Uf, al ste nevini baš vi Crnogorci/ montenegrini !.
  Trcali ste da udovoljite vozdu Djukanovicu na dubrovackom ratištu!.
  Javljali ste se masovno a sad ste nevini a za sve krivi Srbi !.
  Ološi teški, kao što ste izdali vjeru za veceru tako se sada zelite oprati !.
  Nema te vode koja moze da vas opere !.
  Izdajnik ostaje izdajnik na bilo kojoj strani !.
  A pošto sada botovski urlicete kao samo krivi Srbi tako ste izdali same sebe !.

  11
  8
  1. Ivi komentariše

   Koji Srbi? Crnogorci su krenuli jer su hrvatske trupe išle sa severa. Front je otvoren jer je bio pritisak na Vukovar, pa Srbi oko Trebinje su ginuli kao klase od ustaša dok crnogorci nijesu krenuli. Šta je ovo? To je kao priča oko onog momka što je pobjegao sa ratišta i prodavao farmerke na pijacu, drugovi došli i tražili mu po jedne, musliman koji mu je prodavao švercovanu robu već bio utekao, oni se posvadjali što ne da farmerke a utekao sa ratišta, i sad branio muslimana koji nije ni bio tu a prodavao mu robu švercovanu dok su ovi krvarili. Ovo je neverovatno. Ja znam za ovu priču.

   6
   1
 6. Misliti crnogorski komentariše

  Culi ko je u novoj vladi pa nas tretiraju kao prije 25 godina.

  7
  2
 7. Marko komentariše

  Pa i bili smo na žalost agresori i suludim granatiranjem DBKa učinili im veliku usluga,da pozure sa priznavanjem HR,a mi postali nepotrebni agtesori i okupatori,konavala u kojima živi bar 50% nasečjenih crnogoraca,istina primili katoličanstvo,ali pstali Djuraškovići,Popovoci,ljumovići,Magudi i sl.

  4
  6
  1. Zakon komentariše

   Kako rece Sveto “to je bio rat za mir„. I sad su krivi Milosevic i Srbi.

   6
   4
   1. Strasni sud komentariše

    MILO LOPOV JE ZAMRZEO SAH ZBOG USTASA A SAD …….

    7
    2
  2. Ivi komentariše

   Ko je Marko bio agresor? Pa znaš li ti dje je Trebinje? Pa oni su bili bukvalno do granice CG došli. Koji Crnogorci? Pa Dubrovnik je vekovima bio naseljen Srbima katolicima i okolina. Odakle Crnogorci tamo? Je li ovaj Marko išao u školu? Do granice su vodene borbe oko Trebinje sa Zengama. Šta je ovo????

   8
   3
 8. Miraš Peder komentariše

  Ovaj Vasoje i ovo Stremljenje ovo je jedino za u septičku jamu.

  1
  2
  1. Stremljenje komentariše

   Mislis da didjemo kod tebe u stan, posto vidim da si govno. Neka fala, ne poznajemo se.

 9. Vasoje komentariše

  Dubrovnik je bre najlepši i najstariji srbski grad 🤣🤣
  Malo je poznato da su dubrovnik od ljutog kamena izgradili geđe u lulasti opanke iz okolinu iz niš, kukulele mlogo ih poderali na oštar kamen🤣🤣
  E da osvojiše dubrovnik napravili bi bre mlogo stariji dubrovnik i lepši bre mlogo lepši🤣🤣

  5
  6
 10. E viva komentariše

  Pravi crnogorci ni tada nisu isli u cetnicke vojsku,koja je pljackali,silovali,palili kuce

  7
  5
  1. Ivi komentariše

   E ne laži, nosili su televizore i lampe i prodavali po Cetinju. E pitaj koga god oćeš.

   6
   6
  2. Vojvoda Djurišić komentariše

   Šta su i ko su pravi Crnogorci?
   Ajde ti kopilane talijanski odgovori. Silovan si ti u tu tvoju krivu glavu blavore.

   3
   6
  3. Goran komentariše

   Srbjanci neodustaju da zavadjuju Crnogorski narod sa susjednim Drzama

 11. Vojvoda Djurišić komentariše

  Koliko se nasekiraste zbog ujaka. Kome sevi pravdate kome se vi izvinjavate? Ustaškoj bagri? Ustaškim krvopijama šta grdnu decu poubijaše. Čekam i molim za još jednu šansu pa da pregazimo tu bagru jednom za svagda. Seme im se zatrlo.

  3
  5
  1. Kontra revolucija komentariše

   Dobiceš šansu !.
   NATO se raspada !.
   A u Americi za 10 godina gradjanski rat !.
   A onda da vidimo silne junake koji se hvale što su granatirali izbeglicke kolone i ubijali starce i djecu !.

   1
   3
 12. Jaa zborim komentariše

  Osramotili smo se za sve pare. CG se tad nije pitala nista. Sve je to bilo organizovano u BG iJNA a poslije pripisano da je okupatorska vojska Crnogorska. Nemozemo se toga nikad oprat. Napad na Dubrovnik je osudio cijeli svijet. To je samo bolestan um mogao naredit

  6
  2
 13. XXX komentariše

  … uupss ! … “crnogorci” junacni prednjacili u “junastvu”, pljackljanju, ubistvima nejaci, ma uzas, …

  Gdje su ta ubistva nejaci? Konkretni primjer? Jugoslovenski ratovi su tragedija, to niko ne spori, ali ako mislis da ce vam ovo posipanje pepelom pomoci u zabludi ste!
  Prica je komplikovanija i nije za blog.

 14. Dragan komentariše

  E to je to : Srbijanci neodustaju da prave svadje i zavadjuju CG sa HR, BH i drugim komsijama to im je u krvi nazalost jer se oni boje da CG neuidje u EU a oni ostanu kao brabonjak na cedilu
  hahaha !!!

 15. Dragan komentariše

  Srbijanci sad pokusavaju da zavadjuju HR sa CG
  Boze mi pomozi prokletog naroda
  Dosta vise svadje i rata zivite svi u miru i ljubavlju i ostavite proslost da bi vam svima bilo dobro

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.