Uspostavljen saobraćaj na putu Bar – Podgorica, Budva – Kotor, u blokani dionica Mojkovac – Đurđevića Tara

0

U južnim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, a u sjevernim i centralnim povremeno dolazi do mećave i zbog niskih temperatura mjestimično ima poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su kazali da je zbog jakih udara vjetra i učestale pojave odrona neophodna dodatna opreznost.

Oni su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

Tokom noći je uspostavljen saobraćaj na putu Bar – Podgorica, koji je bio blokiran zbog toga što je vjetar oborio krov odmarališta u Sutomoru.

Na putu Budva – Kotor kod tunela Mogren saobraćaj je uspostavljen za sva vozila.

Saobraćaj je u prekidu za sva vozila na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina.

Tunel Vrmac na magistralnom putu M-1 dionica Kotor -Krtolska raskrsnica biće zatvoren do 14. februara zbog sanacije kanalizacionog kolektora. Za vrijeme obustave može se koristiti alternativni put Kotor-Trojica-Radanovići.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila. Saobraća se lokalnim putevima.

Na magistralnom putu Podgorica – Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Takođe, na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično.

Na magistralnom putu Rožaje-Berane, u mjestu Baza, vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično.

U mjestu Donja Lastva, na putu M-11 Lepetani – Tivat – Krtolska raskrsnica, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica -Cetinje – Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Iz AMSCG su podsjetili da je, od 15. novembra do 1. aprila, upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.