Urušio se nadvožnjak za metro u Meksiku, 15 osoba poginulo, a 70 povrijeđeno

0

Petnaest ljudi je poginulo i 70 je povrijeđeno u Meksiko Sitiju kad se nadvožnjak za metro djelimično srušio na ulicu.

Dramatični video snimak emitovan na lokalnom kanalu Milenio TV pokazuje kako se nadvožnjak metroa linije 12 ruši s vagonima na njemu.

Prema prvim podacima u nesreći je poginulo 15 ljudi, a 70 je povrijeđeno, objavila je gradska agencija za upravljanje rizicima i civilnu zaštitu.

Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šajnbaum obišla je mjesto nesreće i na Tviteru napisala: “Nažalost ima mrtvih i povrijeđenih, pomažu vatrogasci i osoblje javne bezbijednosti. Uključeno je više bolnica. Uskoro ćemo dati više informacija”.

Drugi snimci na televizijskim stanicama i društvenim medijima pokazuju ekipe hitne pomoći i vatrogasce koji pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima.

Linija 12 podzemne željeznice izgrađena je kad je ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard bio gradonačelnik Meksiko Sitija

“Ovo što se danas dogodilo užasna je tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodiama”, napisao je Ebrard na Tviteru.

“Naravno, uzroci se moraju istražiti i definisati odgovornosti. Ponavljam da stojim na raspolaganju vlastima da pomognem u svemu što je potrebno”, dodao je bivši gradonačelnik, prenosi N1.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.