URA: Za fašističke usklike u Tuzima najodgovorniji DPS

1

U društvu i državi u kojoj se već 30 godina talože nejednakosti svake vrste, netrpeljivosti prema drugačijem, autokratija, cenzura, vokabular najnižeg sloja neminovna je pojava otvorenih oblika fašizma koji su se mogli vidjeti u nedjelju veče u Tuzima, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Iz ove partije kako navode, osuđuju fašističke usklike i ikonografiju koja se mogla vidjeti te večeri u Tuzima, a kao najodgovornije za takvu situaciju označavaju tridesetogodišnju vlast DPS-a koja od crnogorskog društva nije htjela napraviti građansko društvo.

„U društvu u kojem najviši državni zvaničnici već 30 godina ponavljaju da su svi oni koji drugačije misle od njih neprijatelji države, da su građani drugog reda i prema kojima se u nebrojano situacija vrši sistematska institucionalna nepravda nije moguće očekivati harmoniju građanskog društva. U takvim društvima se neminovno moraju pojaviti oblici fašizma što je potvrdio i slučaj u Tuzima“, navode oni.

U svemu tome, kažu iz URE, doprinosili su i režimski mediji i apanažeri, i najfrapantnije, Javni servis, na kojem se nedavno mogao čuti otvoreni fašistički diskurs.

„Prisjetimo se samo naslovnice jednog uvezenog režimskog tabloida koji se najgorim oblikom fašizma odnio prema albanskom narodu, ili plaćenog „intelekualca“ na režimskom, otetom Javnom servisu koji je fašizmom osuo po pripadnicima srpske nacionalnosti. Je li moguće u takvoj atmosferi očekivati tekovine modernog, građanskog i evropskog društva“, ukazuju oni.

Oni pozivaju sve građane Crne Gore na multietnički sklad i njegovanje različitosti svake vrste, posebno sada, kada treba raskinuti sa režimom DPS-a koji njeguje fašizme svake vrste, što je i pokazao 30 godina unazad.

„Dragi građani, čuvajmo se ovakvih ispada koji dolaze idejno od različitih službi režima. Oni su i na izborima u svojoj režiji u Tuzima izgubili vlast, njihov režim je počeo da se urušava. Naša je budućnost evropska građanska Crna Gora. Ne dozvolimo da nas sistematsko režimsko podstrekivanje na fašizme odvoji od tog puta. Oni koji su 30 godina stvarali atmosferu linča i fašizme svake vrste u društvu brzo će odgovarati pred slobodnom Crnom Gorom“, poručuju iz ove stranke.

1 Comment
  1. Vesko K. komentariše

    Ne sjecam se da je iko podrzao Ranju i SDP jada ih je Nik Djeljosaj nova nada DPS sstanizovala, prave zdrave. A i oni se nesto nijesu znali braniti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.