URA Vladi: Ne vodi se država preko Tvitera, građani treba da znaju istinu

0

Građanski pokret URA poručio je danas Vladi Crne Gore da se država ne vodi preko Twitera, te da građani treba da znaju istinu.

“Poštujući i cijeneći činjenicu da je zdravlje građana na prvom mjestu i da ovakva složena situacija iziskuje specifične mjere, odgovornost i disciplinu, smatramo da su najnovije odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) i Vlade Crne Gore saopštene na neozbiljan način zbog čega su građani ostali uskraćeni za neophodne odgovore”, istakli su iz GP URA.

Iz te partije su dodali da podržavaju sve mjere koje će za cilj imati zaštitu zdravlja građana, pa i mjere ograničavanja slobode kretanja ukoliko se smatraju opravdanim, ali se one moraju obrazložiti na konferenciji za novinare.

“Pozdravljajući aktivizam Vlade na Tviteru mišljenja smo da je ovako važne mjere trebalo pojasniti na pres konferenciji gdje bi se otklonile sve nejasnoće ali i dala mogućnost da se odgovori na sva pitanja i dileme. Na taj način građani ne bi imali potrebu za kreativnim tumačenjima. Ako Crna Gora još nije zrela za proglašenje vanrednog stanja, a uvodi mjere koje su sve samo ne redovne, onda javnost zaslužuje da zna da li se nešto krije iza toga i šta. Što se URE tiče, niko se ne može postaviti iznad Ustava Crne Gore. To mjesto ne pripada ni Vladi, ni Skupštini, a naročito ne NKT-u. Sve njihove odluke uvažavamo, naročito one koje saopštava struka, ali bi svakako morali zadovoljiti i pravne standarde. Jer, kada jednom napustimo princip, teško ga je više povratiti”, kazali su iz GP URA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.