URA: U “Plantažama” još jedna “Ramada”

0

Skupština akcionara Plantaža zakazana je za 25.09.2020. godine a od kad Plantaže postoje kao akcionarsko društvo, Skupština akcionara se uvijek održavala krajem juna, kazali su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni ističu da su iz “Plantaža” kao razlog za ovako kasno održavanje pomenute Skupštine naveli pandemiju koronavirusa, uz to i da revizorski izvještaj nije urađen na vrijeme, te mnogo štošta.

“A u stvari pravi razlozi su duplo negativno mišljenje od strane DRI-a na revizorski izvještaj na poslovanje Plantaža za 2018. godinu, kao i promjena na političkoj sceni Crne Gore, poslije održanih parlamentarnih izbora 30. avgusta ove godine”, ocjenjuju iz ove partije.

Oni navode da od 31. avgusta, rukovodstvo “Plantaža” vuče niz poslovnih poteza na štetu firme, od novog višemilionskog zaduživanja, preko prevođenja velikog broja radnika sa ugovora na određeno vrijeme, na ugovor na neodređeno vrijeme, do sumnjive prodaje svojih vina pod tuđom etiketom, firmi Platinum Zagreb.

“Danas smo svjedoci, da u susret novoj Skupštini akcionara, ponovo vrše pritisak na zaposlene, koji su vlasnici akcija “Plantaža”, da potpisuju punomoćje u korist kandidata odabranog od menadžmenta “Plantaža”, koji bi predstavljao manjinske akcionare i na Skupštini dobio dovoljan broj akcija, nakon čega bi taj kandidat mogao da uđe u Bord direktora”, ukazuju iz URE.

Navode i da “sva ta punomoćja, koja se ovjeravaju kod notara Maje Đurašević, se plaćaju nezakonito, novcem ‘Plantaža’”.

“I ovdje je u pitanju scenario “Ramade”, koji se ponavlja dugi niz godina”, zaključuju oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.