URA u Budvi održala prvu javnu raspravu za STAN ZA SVE

0

Građanski pokret URA nakon predaje Zakona o osnivanju Fonda STAN ZA SVE u skupštinsku proceduru i nakon što se on našao na Dnevnom redu Skupštine Crne Gore započeo je juče u Budvi seriju javnih rasprava kako bi kroz komunikaciju sa svim zainteresovanim građankama i građanima došao do što boljeg zakonskog rješenja.

Kako su iz URE istakli, veliki broj građana Budve uzeo je juče učešće u javnoj raspravi sa svojim konstruktivnim predlozima koji će kroz amandmane postati sastavni dio Predloga zakona o osnivanju Fonda STAN ZA SVE.

Iz URE su dodali da će nakon Budve nastaviti dalje sa organizovanjem javnih rasprava i pozivaju građane da uzmu učešće kako bi zajedničkim snagama unaprijedili zakonsko rješenje.

„Zakon o osnivanju Fonda STAN ZA SVE predviđa osnivanje državnog fonda sa početnim kapitalom od 20 miliona evra, koji bi se koristio isključivo za izgradnju stambenih jedinica za sve one građane naše države koji nemaju riješeno stambeno pitanje“, saopštili su iz URE, pa nastavili:

„Fond bi stanove prodavao po cijeni izgradnje, što bi po trenutnim tržišnim cijenama iznosilo nekih 900 evra po metru kvadratnom, što je najmanje duplo jeftinije od aktuelnih cijena nekretnina u Crnoj Gori, a svjedoci smo da je to i mnogo više u odnosu na cijene stanova u Podgorici i na primorju“, naveli su iz URE.

Za kraj su dodali:

„Veliko interesovanje građana za rješavanje ovog problema koji pogađa oko 40 hiljada porodica u Crnoj Gori, od čega njih oko 30 hiljada čine podstanari, svjedoči koliko je ovaj problem značajan i da samim tim zahtijeva široki društveni konsenzus, lišen partijskih kalkulacija i sujeta. Otvoreni smo za sve predloge kako građanki i građana tako i svih ostalih društveno-političkih činilaca kako bismo došli do što boljeg zakonskog rješenja. Interes građanki i građana mora biti na prvom mjestu, zbog čega i očekujemo da Zakon o osnivanju Fonda STAN ZA SVE dobije podršku svih poslanika i poslanica u Skupštini Crne Gore“, zaključili su iz URE.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.