URA: Sudija Klikovac prijetio našem članu zbog iznošenja nepravilnosti u ustanovi u kojoj radi

0

Iz Građanskog pokreta URA reagovali su, kako tvrde, povodom nedavnih prijetnji sudije Upravnog suda Srđana Klikovca upućenih nastavniku razredne nastave u OŠ “Branko Božović“ u Podgorici Mitru Magovčeviću koji je i njihov član.

Klikovac je Magovčeviću, tvrde, prijetio zbog toga što je iznio informacije da Gordana Klikovac, supruga sudije Klikovca i direktorica škole u kojoj Magovčević radi, ima diplomu sa neakreditovanog fakulteta i da protivzakonito pokriva tu funkciju.

“Oštro osuđujemo ugrožavanje bezbjednosti nastavnika Mitra Magovčevića. Uvredljive i prijeteće poruke i pozive koje je sudija Klikovac uputio Magovčeviću odraz su primitivizma, koji neminovno izlazi na površinu u nedostatku argumenata i dokaza da tvrdnje Magovčevića nisu tačne. Takva retorika neprimjerena je svakome, a posebno onima koji bi trebalo da poznaju zakon bolje od drugih“, kazali su iz GP URA.

Kako su saopštili iz ove partije, sudija Klikovac je porukama i pozivima u kom vrijeđa Magovčevića i obraća mu se povišenim tonom, unizio profesiju kojoj pripada.

“Nedopustivo je da se jedan sudija Upravnog suda na takav način, bahat i vulgaran, obračunava sa onima koji svojim djelovanjem ukazuju na propuste nadležnih u sistemu. Kako se tužilac, po prijavi Magovčevića u Centru Bezbjednosti u Nikšiću, neformalnim putem i u vrlo kratkom roku, već izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, državni organi dužni su da reaguju u ovom slučaju i da zaštite onog kome je ugrožena bezbjednost. Pozivamo državne institucije da reaguju i da Srđana Klikovca procesuiraju pred nadležnim tužilaštvom”, zaključili su iz URE.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.