URA o pozivu premijera: Ne bježimo od dijaloga, ako to nije farsa za EU

1

Komentarišući poziv Duška Markovića na dijalog, generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić je kazao da nikad nisu bježali od bilo kakvog dijaloga, ali da u tome neće učestvovati ako budu farsa za EU.

“Ukoliko sa druge strane postoji spremnost da se brzo i efikasno izađe u susret zahtjevima građana, mi smo spremni. Ukoliko ti pozivi, kao i do sada, budu formalnost kojom će se samo štrikirati agenda vladajuće partije da bi potom mahali pred EU partnerima, onda URA u takvoj farsi neće učestvovati”, istakao je Radovanić.

On je ocijenio da najveći dio građana nema povjerenja u izborni proces usljed nebrojano nataloženih afera vladajuće partije.

“I dalje stojimo pri stavu da parlamentarne izbore planirane za jesen ove godine treba odložiti, po ugledu na Sjevernu Makedoniju. Dijalogom moramo doći do optimalnih rješenja, a onda na slobodnim izborima izabrati novu vlast koja će imati potpuni legitimitet da upravlja zemljom u narednom periodu”, kazao je on.

Radovanić je ocijenio da parlamentarni izbori treba da se održe onog trenutka kada se stvore demokratski i fer uslovi za njihovo održavanje, što znači temeljnu reformu izbornog zakonodavstva i neki vid kontrole vladajuće partije u predizbornom periodu.

“Sve drugo se može nazvati već viđenom farsom i simulacijom. URA ostaje pri jednom jedinstvenom zahtjevu – a to su slobodni i fer izbori”.

1 Comment
  1. Vladan komentariše

    Сигурно је фарса и куповина времена. Ако су митрополита приводили у полиц.станицу могли су да наставе и разговоре о спорном закону. Ништа од свега тога. Не може им се више веровати.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.