URA: Maraš sinoć dala skicu države koja je suspendovana

0

Sinoćnje obraćanje izvršne direktorice državne kompanije „Plantaže“ i članice Glavnog odbora DPS-a Verice Maraš u potpunosti je ogolilo koncept države Crne Gore kreiran po receptu aktuelne vlasti, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Navode da je Verica Maraš sinoć dala skicu države koja je suspendovana i koja u praktičnom smislu ne postoji jer su njene institucije zamijenjene “partijskim štabom DPS-a iz kojeg se rukovodi zemljom kao privatnom svojinom.”

„Demonstrirajući neznanje i nekompetentnost, svojim riječima upućujući na opravdanu sumnju na korupciju i kriminal, nepotizam i klijentelizam Verica Maraš sinoć se izrugala crnogorskoj javnosti i ponosno poručila – može mi se, ne možete mi ništa. Ta persona je uspjela da se u emisiji koja je trajla 2h nijednog sekunda ne zastidi zbog svog ponašanja i načina rukovođena državnom kompanijom“, poručuju iz URE.

Dodaju da je poslije emisije njena “enormno visoka plata i prihod od skoro dva miliona eura pali gotovo u drugi plan pred sijasetom iznijetih stvari pred crnogorsku javnost.”

„Saznali smo da pomenuta gospođa ima privatne kontakte u tužilaštvu koji joj ekskluzivno saopštavaju da su sve tužbe protiv nje odbačene, i ako se tužilaštvo javnosti nikada po tom pitanju nije obratilo. Saznali smo da pomenuta sa ponosom rasprodaje imovinu države Crne Gore i njenih građana smatrajući to uspješnom privrednom politikom. Saznali smo da Maraš vodi politiku državne kompanije po kojoj zapošljava članove porodica koji rade u toj firmi dok su drugi prema njenim riječima „nelojalni firmi“ a da svako ko ukaže na njene propuste postaje neprijatelj firme i države. Saznali smo da takav nepotistički i klijentelistički metod funkcionisanja može da primjenjuje jer joj se apsolutno može bez ikakvih posljedica i nadasve smatrajući to odlikom crnogorske tradicije i kulture“, poručuju iz URE.

Oni saopštavaju i da je nakon sinoćnjeg priznanja Maraš da je sa računa „Plantaža“ povučeno 1,4 miliona eura zbog propale garancije u osnivanju firme izrade briketa ona morala odmah biti procesuirana od strane tužilaštva.

„Osim nje u taj posao su uključeni i ministar odbrane Predrag Bošković, Oleg Obradović i Miodrag Ivanović već poznati po kriminalno-korupcionaškim aferama DPS-a. Nabrojani sad traže još 4 miliona odštete od „Plantaža“ a Verica Maraš je sinoć bez ikakvog osjećaja odgovornosti rekla da se takve stvari dešavaju i „dok se ne pokuša ne može ni da se pokrene bilo koji biznis“. Tužilaštvo kojim rukovode Ivica Stanković i Milivoje Katnić i danas ćute“ , poručuju iz URE.

Iz te partije poručuju kako traže javno traže razrješenje Maraš od Vlade Crne Gore i hitno izjašnjenje tužilaštva po svim osnovama vezanim za nju.

„Gospođa Maraš više nema nikakvog kredibiliteta da upravlja državnom kompanijom i ako vjerovatno u očima svojih partijskih kolega iz DPS-a važi za ženu „koja voli Crnu Goru“. Koliko je voli pokazala je sinoć skandaloznim nastupom i izjavama na koje je ostala šokirana javnost Crne Gore. Hitno tražimo reakciju zbog ovog skandala“, zaključili su iz ove partije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.