URA: “Adriatic properties” krade vodu preko nelegalnog vodomjera

0

Kažu da su došli u posjed dokumenata, zapisnika sa kontrole vodomjera, iz kojeg se, kako kažu, jasno može vidjeti da kontrolisano brojilo broj: 04422344 nije registrovano u d.o.o “Vodovod i kanalizacija Budva” i da se gradilište ove kompanije sa njega napaja.

“Ako je ovo tačno, a iz zapisnika koji je uredno zaveden dana 05.02.2020. je to sasvim jasno, zaključujemo da se radi o neviđenom skandalu. Dakle, to su ti strateški investitori Vlade Crne Gore, koji navodno treba da ulože milione i suštinski unaprijede turističku ponudu, a u praksi kradu vodu koju će na kraju platiti građani Budve”, navode iz budvanske URE.


Foto: URA
Iz ove partije u Budvi napominju da je kompanija “Adriatic properties” do sada bila akter više afera, od kojih je posljednja ona koja se odnosila na sječu drveća i gradnju u Miločerskom parku.

“Tada su mještani MZ Sveti Stefan organizovali više protesta za odbranu Miločerskog parka od dalje devastacije”, dodaju oni.


Foto: URA
“Pozivamo nadležne institucije da pod hitno reaguju. Prosto je nevjerovatno da jedna kompanija koja je dobila mogućnost upravljanja tako unikatnim prostorom i vrijednim resursima, izbjegava čak i najelementarnije obaveze i bavi se kriminalnim aktivnosti u ovom slučaju krađom vode preko nelegalnog vodomjera”, zaključuju u budvanskom odboru URA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.