Uprava za sprječavanje pranja novca pokrenula postupak protiv Đilasa

0

Posle istraživanja “Novosti” o računima Dragana Đilasa u inostranstvu, oglasila se Uprava za sprečavanje pranja novca i pokrenula postupak prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu.

– Uprava za sprečavanje pranja novca je u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima preduzela aktivnosti prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu u cilju provjere bitnih finansijsko-obavještajnih podataka koji ukazuju na sumnju u pranje novca, utaju poreza i prikrivanje stvarnog vlasništva od strane pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Đilasom – navodi se u saopštenju.

Podsećamo, prema dokumentaciji do koje je došao naš tim, na dan 12. decembra 2020. godine, Đilas je na računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj imao skoro 6,4 miliona evra.

Postoji osnovana sumnja da je ovo samo vrh ledenog brijega i prvi veliki trag u otkrivanju mutnih poslovnih i finansijskih transakcija koje su se godinama odvijale u trouglu između Đilasa, njegovog rođenog brata Gojka i biznismena Dragana Šolaka.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.