Uprava za inspekcijske poslove za nepunih šest mjeseci izvršila preko 22.000 inspekcijskih nadzora

0

„Uspješan i posvećen rad Uprave za inspekcijske poslove na poštovanju zakona, uoči početka pojačanog inspekcijskog nadzora tokom ljetnje turističke sezone, iskazan je i u brojkama. Nakon napravljenog presjeka stanja za prvu polovinu godine podaci govore da su izvršena ukupno 22.143 inspekcijska nadzora, pri čemu je izdat 5.941 prekršajni nalog u iznosu od 2,307,840 eura što je skoro 5% više u odnosu na isti period prošle godine“,saopštili su iz Uprave za inpekcijske poslove.

Kako su istakli, o tome da se akcenat stavlja i na poštovanje načela preventivnosti, tamo gdje to situacija dozvoljava, govori i podatak da se i u ovoj polovini godine kao i tokom 2023. godine bilježi trend velikog broja ukazivanja u inspekcijskim nadzorima. Donijeto je 576 zaključaka (rješenja) o novčanom kažnjavanju i podnijeto 37 krivičnih prijava, što je takođe više u odnosu na isti period prošle godine.

„Tržišna inspekcija takođe bilježi jako dobre rezultate kada je u pitanju zaštita prava intelektualne svojine. U operativnim aktivnostima koje su u prethodnom periodu sprovođene u saradnji sa Upravom policije izdato je 15 prekršajnih naloga u iznosu od 15.300 eura i oduzeto 123 komada robe“ kazali su oni i dodali:

„Ovakvi podaci dobra su uvertira u najzahtjevniji period godine kakav jeste ljetnja turistička sezona u Crnoj Gori jer nas očekuje veliki priliv turista i povećan obim poslovanja u svim privrednim djelatnostima“.

„Optimistični smo da ćemo i u drugoj polovini godine logistički, sa postojećim kadrovskim kapacitetima, uz  profesionalan i temeljan pristup, uspjeti da odgovorimo na sve poslovne izazove i nastavimo sa efikasnim poslovanjem o čemu svjedoče i gore navedeni podaci za prvu polovinu 2024. godine“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.