Uprava policije: U Nikšiću uhapšena organizovana kriminalna grupa

Uprava policije: U Nikšiću uhapšena organizovana kriminalna grupa

Službenici Uprave policije su u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom sproveli akciju „Kargo” i lišili slobode šest lica za koja se sumnja da su se kao članovi kriminalne organizacije duži vremenski period bavila regionalnim krijumčarenjem opojnih droga.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga službenici Uprave policije su juče lišili slobode R.M. (30), R.V. (34), A.Đ. (22), P.M. (19), M.K. (23), sva lica iz Nikšića i M.M. (34) iz Beograda, državljanina Republike Srbije.

U prethodnom periodu slobode je lišen J.B. (34) iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojih droga, a za kojeg se sumnja da je član ove kriminalne organizacije.

Sumnja se da je Radovan Mujović osnovao kriminalnu orgnaizaciju koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga radi sticanja nezakonite dobiti. Članovi kriminalne organizacije su, kako se sumnja, djelovali po unaprijed određenim zadacima a kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži vremenski period.

Policija preduzima intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Policija je tokom kriminalističke obrade u vezi sa navedenim predmetom pronašla i oduzela oko 93 kilograma opojne droge marihuana a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče izvšila pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Nikšiću i tom prilikom od osumnjičenih lica oduzela više vozila za koja se sumnja da su ilegalno stečena vršenjem navedenih krivičnih djela.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *