Mladen Mikijelj

Uprava policije: Trinaestogodišnje lice prijetilo treneru Budućnosti Ivanu Brnoviću i njegovoj porodici

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica utvrdili su da je maloljetno lice staro 13 godina prijetilo treneru Budućnosti Ivanu Brnoviću i njegovoj porodici. Oni su postupali su po prijavi koju je supruga trenera „plavih“ podnijela policiji, a u kojoj se navodi da je sa zaštićenog broja telefona istoj upućen poziv kojom joj je prilikom od strane nepoznatog lica saopšteno da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 evra, uz prijetnju po život.

„M.B. je odmah po pozivu utvrdila da se njena ćerka nalazi u porodičnoj kući, na sigurnom, te je pristupila u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica kako bi prijavila slučaj. Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja cjelokupnog događaja, pripadnici podgoričke policije identifikovali su broj telefona sa kojeg je upućen sporni poziv oštećenoj i utvrđeno je da je vlasnik maloljetno lice staro 13 godina, a sa kojim se u momentu pozivanja, nalazilo još jedno maloljetno lice, iste starosne dobi“, navodi se u saopštenju.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela budući da su identifikovana lica krivično neodgovorna zbog godina starosti.

„Sa svim će biti upoznat Centar za socijalni rad i uprava škole čiji su pomenuti maloljetnici učenici, a koji će preduzeti dalje radnje iz svoje nadležnosti“, stoji u saopštenju Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.