Uprava policije: Pretresom stana pronašli marihuanu i oružje

0

Kotorska policija je sprovela aktivnost na suzbijanju ulične prodaje narkotika te pretresom stana pronašla marihuanu, eksploziv i pušku u ilegalnom posjedu.

Policija je juče, na osnovu naredbe sudije Višeg suda u Podgorici, izvršila pretres kuće i drugih objekata koje koristi V.D. (42) iz Kotora.

Prilikom pretresa pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su pronašli i oduzeli tri zamotuljka u kojima se nalazila opojna droga marihuana, vaga za precizno mjerenje, puška marke CZ 8×57, osam inicijalnih kapisli i osam štapina eksploziva „Amonex“.

Policija je obavijestila nadležnog tužioca koji je naložio da se V.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U odnosu na pronađenu opojnu drogu tužilac se izjasnio da se ne stiču elementi krivičnog djela, te će protiv ovog lica biti podnijeta prekršajna prijava po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga.

Službenici Odjeljenja bezbjednsoti Kotora će i u narednom periodu preduzimati planske aktivnosti shodno svojim ovlašćenjima u pravcu suzbijanja ulične prodaje opojne droge i lišavanja slobode i procesuiranja lica koja se bave prodajom iste.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.