Uprava policije: Podnijete krivične prijave protiv lica zbog računarskih prevara

0

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju protiv B.R. (26) i K.Ž. (24) državljana Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo računarska prevara na štetu dva fizička lica iz Crne Gore, u iznosu od 1.917 evra, poručuju iz Uprave policije.

Sumnja se da su B.R. i K.Ž. izvršili ovo krivično djelo na način što su klonirali bankovne kartice sa kojih su vršili plaćanje na POS terminalima van Crne Gore, navode oni.

Službenici Sektora su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju i kancelarijom Interpola u Podgorici, izvršili identifikaciju lica i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu.

Osim toga, podnijeta je i krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu, protiv F.P.E. (72) državljanina Republike Francuske, zbog sumnje da izvršio krivično djelo računarska prevara na štetu jednog fizickog lica iz Crne Gore, u iznosu od 7.746 evra, ističu iz Uprave policije.

Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što je oštećeno lice sa osumnjičenim licem stupilo u kontakt posredstvom jedne društvene mreže, u cilju dobijanja kreditnih sredstava u iznosu od 3.000 evra. Nakon ostvarene komunikacije, oštećena je dovedena u zabludu na način što je u dužem vremenskom periodu, a po prethodno datim istrukcijama, uplaćivala novčana sredstva koja su predstavljena kao neophodna za obradu kredita, zaključuju oni u svom saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.