Uprava policije odgovorila “Varvarima”: Brutalan napad na policijske službenike

0

Uprava policije vrlo odgovorno tretira i detaljno analizira događaj od sinoć, u kojem je, nakon fudbalske utakmice u Nikšiću, povrijeđeno šest policijskih službenika, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su kazali da je “izvršen brutalan napad na policijske službenike”.

“Službenici Uprave policije su, nakon povrjeđivanja policijskih službenika, bili primorani da, radi odbijanja napada na njih, sprječavanja daljeg napada i sprječavanja te grupe „Varvara“ da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebe sredstva prinude – prvo ručni sprej, a potom i službenu palicu. Prilikom upotrebe sredstava prinude povrede je zadobio i jedan broj pripadnika ove navijačke grupe koja je prethodno napala i povrijedila policijske službenike”, saopšteno je iz policije.

Dodaju da će policijski službenici koji su upotrijebili sredstva prinude u pisanoj formi nadređenom starješini podnijeti izvještaj o upotrebi sredstava prinude, čiju će opravdanost cijeniti ovlašćeno lice u policiji.

Policija će, kako su kazali, maksimalno sarađivati sa svim nadležnim organima za ispitivanje i ocjenu ovog događaja, a Uprava policije će kompletne spise predmeta dostaviti državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, Savjetu za građansku kontrolu rada policije i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije MUP-a.

Ukoliko se utvrdi da je bilo koji policijski službenik prekoračio ovlašćenja, policija će, kako su rekli, preduzeti aktivnosti kako bi se pokrenuo odgovarajući postupak u okviru policije.

“Isto tako očekujemo od nadležnih institucija da, kada proces identifikacije napadača na policiju bude završen i kada oni budu procesuirani odgovarajućim krivičnim i prekršajnim prijavama, ova lica adekvatno sankcionišu, u cilju zaštite prava i integriteta policijskih službenika na čiju štetu je izvršen ničim izazvan napad sa posljedicama u vidu povreda koje su policijski službenici zadobili”, kazali su iz policije.

Napominju da se “u savremenim društivma napad na policiju smatra napadom na državu”.

“Adekvatna sankcija izrečena napadačima doprinijela bi prevenciji ovakvih događaja u budućnosti”, zaključuju iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.