Uprava policije ne ograničava svojim pripadnicima pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovijesti

2

Svjedoci smo da je bezbjednosni sistem Crne Gore posljednjim dešavanjima izložen brojnim destruktivnim djelovanjima, pri čemu u ovoj delikatnoj situaciji, na upućene provokacije i prema aktuelnim dešavanjima pokazujemo senzibilitet uz osud različitih vrsta pritisaka na policijske službenike i njihove porodice, saopšteno je iz Uprave policije.

“Djelovanje policije je usmjereno na očuvanje bezbjednosti svih građana naše države. Bezbjednost i mir čuvamo zakonitim ponašanjem uz uvjerenje da je odgovornost za bezbjednost na razboritom ponašanju svih građana.

Činjenica jeste da se službenik Uprave policije nalazio na čelu litije održane u Baru, te da je ta okolnost bila dovoljna da različite strukture unutar države i van nje, u ovom osjetljivom trenutku, iskoriste to kao način podrivanja bezbjednosne službe i njenog integriteta i da predstave da unutar policije postoji osjećaj nesigurnosti i nejedinstva, što je apsolutno neutemeljeno, naprotiv, policija je u ovom trenutku jedinstvenija nego ikada.

Stav Uprave policije je da je ovaj službenik iskoristio svoje pravo koje mu po Ustavu Crne Gore pripada i u odnosu na to nemamo nikavu dilemu, ali da je i time dao povod zlonamjernim stranama da misle i plasiraju iskonstruisane afere da je bezbjednosni sistem poljuljan i da sada na jedan još opasniji način vrše podrivanje državnih institucija.

Dakle, prema ovom službeniku nije pokrenut postupak odgovornosti, kako to pojednici vješto plasiraju, već se ovaj službenik trenutno nalazi na bolovanju i posle prestanka razloga za bolovanje biće angažovan na poslovima koje je do sada obavljao.

Reakcija Uprave policije u vezi s disciplinskom i drugom odgovornošću konkretnog službenika, neće biti ni veća, ni manja, nego što je propisano crnogorskim zakonima, dakle, ista onakva kakva bi bila u bilo kojoj drugoj demokratskoj državi.

Uprava policije ne ograničava svojim pripadnicima pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovijesti, samo moraju biti svjesni svoje dužnosti i osjetljivosti trenutka kada je bezbjednost građana i države u pitanju te shodno tome na adekvatan način i ponašati.

Bezbjednosni sistem ima kapacitete koji na valjan i efikasan način može da stane na put destrukcije države i zato smo stalno na meti perfidnih napada i konstruisanja različitih manipulacija u javnosti.

Masovnost okupljanja i pritisci različite vrste neće nas spriječiti u namjeri očuvanja mira i bezbjednosti svih građana uz upotrebu svih raspoloživih sredstava i kapaciteta.

Uprava policije, a vjerujemo i crnogorska javnost, svjesni su da je za očekivati različite vrste provokacija koje idu u pravcu izazivanja afera socijalno – demagoškog tipa, koje utiču na emocije građana i koje se aktivno koriste za stavaranje osjećaja nesigurnosti, panike i konfuzije.

Policija ukazuje na odgovornost svih subjekata društvene zajednice o potrebi i obavezi saopštavanja tačnih i provjerenih informacija u cilju objektivnog informisanja javnosti uz upozorenje da drugačije ponašanje može imati nesagledive posljedice, stoji u saopštenju.

2 Comments
  1. Bivsi inspektor komentariše

    Sve sto je u ovom tekstu napisano da policija ne radi upravo je suprotno od toga. Dakle degutantno je citati ove lazi napisane u tekstu . Zaztita lika i djela nihovog svetog Mila im je jedina preokupacija. Svako policajac koji ne misli tako imace velikih problema i konstantno ce ga maltretirati nadredjeni.
    Kao bivsi pripadnik MUP-a CG licno sam se uvjerio kako se postupa sa onima kojima Milo nije svetac.

  2. Rikardo komentariše

    Ispektore, to nam je poznato, ali kako rece onaj COVEK, “nije kokaain posto predje bjese”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.